Mégis nézők nélkül kezdi az idényt a Bajnokok Ligája-győztes

GettyImages-53003028
2020.09.17. 18:35

Az előzetes hírekkel ellentétben mégis zárt kapus lesz a német labdarúgó-bajnokság új idényének péntek esti nyitó mérkőzése, melyen a címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Bayern München fogadja a Schalke 04 együttesét. A Bayern-szurkolók biztos csalódottak lesznek, ám feltehetőleg megértik a müncheni városvezetés döntését, amely a bajor fővárosban ismét növekedésnek indult koronavírussal fertőzöttek számával indokolja a nézők távol tartását.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, kedden a szövetségi államok arról állapodtak meg, hogy korlátozott számban, de visszatérhetnek a szurkolók a lelátókra a Bundesliga hétvégén rajtoló új idényében.

Óvatosan egy hathetes próbaidőszakot határoztak meg, a stadionok kapacitásának pedig mindössze húsz százalékába akartak nézőket beengedni. Szigorú higiéniai előírásokat kell betartani, és alkoholos italokat sem árulnak majd a létesítményekben. Azt, hogy más csapatok is követik-e a müncheni példát, egyelőre nem tudni, de nem kizárt, hogy nem csak az Allianz Arena lesz néma a drukkerek biztatásától.

(Borítókép: Allianz Aréna Münchenben. Fotó: Alexander Hassenstein / Getty Images Hungary)