40 éves lett a legfiatalabb Grand Slam győztes

000 1VR6VW
2020.09.30. 19:56

Martina Hingis kétségtelenül a tenisz világának egyik legszínesebb egyéniségei közé sorolható. A sportolónő lényegében az anyatejjel szívta magába a sportot, hiszen szlovák édesanyja, Melanie Molitorová és felvidéki magyar édesapja, Hingis Karol (Hingis Károly) is teniszező volt a Csehszlovák tenisz hőskorában. Gyermeküket is korábbi világelső Martina Navratilováról keresztelték el. Kétévesen már ütött ragadott, négyévesen már versenyen indult, majd 12 évesen nyerte első junior Grand Slam-tornáját. 

Minden idők legfiatalabbjaként diadalmaskodott első felnőtt Grand Slam-tornáján párosban, Helena Suková partnereként Wimbledonban, ekkor is még csak 15 éves volt. Nem sokkal később begyűjtötte első WTA-tornagyőzelmét a Stuttgart Openen Filderstadtban, illetve az első felnőtt Grand Slam-tornáját az 1997-es Australian Openen, mindössze 16 évesen. 

Több rekord, illetve érdekesség fűződik a nevéhez, például ő volt 16 évesen a legfiatalabb világelső, illetve tagja annak a szűk klubnak, akik egyéniben, párosban és vegyes párosban is bejutottak a négy Grand Slam-torna mindegyikének döntőjébe. 

A mindössze 170 cm magas hölgy könnyed játékát élvezet volt nézni, minden mozdulatában látható volt a játék szeretete. 2017 októberében végleg visszavonult a tenisztől.

Ma, szeptember 30-án lett 40 éves a fehér sport korábbi nagysága. 

Kapcsolódó

Perrel fenyegetőzik a Roland Garrosról kizárt Verdasco

Ez nem a pénzről szól, hanem arról a szakmai és erkölcsi kárról, amely engem ért – véli a spanyol.

(Borítókép: Martina Hingis. Fotó: Fabrice Coffrini / AFP)