Kétszázötvenmillióra pereli a teniszszövetség a korábbi főtitkárát

2021.03.24. 20:18

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) több mint kétszázötvenmillió forintos keresetet indított korábbi főtitkára, Richter Attila ellen – olvasható az MTSZ portálján.

A szövetség beszámol róla, hogy keresetet indított a korábbi főtitkár, Richter Attila ellen kártérítés megfizetése miatt: 253 millió forint és a késedelmi kamatok megfizetését követeli az MTSZ korábbi munkavállalójától. Kifejtik, hogy szerintük 

a korábbi vezető 2020 januárjában pénzügyi fedezet, elnökségi jóváhagyás és szerződött helyszín hiányában írt alá egy három évre szóló bérleti szerződést az EBX-IMG, LLC (IMG) gazdasági társasággal a budapesti WTA 250-es tornával kapcsolatban.

Arra is kitérnek a közleményben, hogy a korábbi főtitkár mindezt ráadásul annak ismeretében tette, hogy a magyar kormány határozatban rendelkezett egy másik verseny támogatásáról. A bérleti szerződés rendkívül jelentős gazdasági kötelezettségvállalást tartalmazott az MTSZ számára.

Az MTSZ informál róla, hogy az okozott kár közel félmilliárd forint lenne, ám a sportszervezet új elnöksége kárenyhítési kötelezettségének eleget téve, egyhangú elnökségi határozat alapján megállapodást kötött az IMG-vel, hogy szerződéses kötelezettségétől szabaduljon, és elkerülje azt a helyzetet, hogy három éven keresztül kelljen bérleti díjat és egyéb költségeket, illetve kártérítést fizetnie az IMG-nek.

A korábbi vezetés időszakában megkötött további szerződések vizsgálata alapján már több büntetőfeljelentés született, illetve áll előkészítés alatt.