Fogyatékossággal élő kislánynak gyűjt Hanga Ádám

2021.04.01. 15:41

Jótékony célra ajánlotta fel Hanga Ádám egyik cipőjét és egy dedikált mezét. A Barcelona kosárlabdázója egy 4 és fél éves kislánynak gyűjt, akinek betegsége miatt egy különleges orvosi beavatkozásra, illetve ezt követően rehabilitációs program van szüksége.

A sporteszközök egy nagyon fontos meccsen viselte a sportoló, ez a Real Madrid Basket és FC Barcelona Basket mérkőzése volt, amiben harmadszorra nyerte el a spanyol kupát, a Copa del Rey-t. Hanga Ádám cipőjére és mezére péntek 12 óráig lehet licitálni. A cipőre itt, a mezre pedig itt.

A licit százezer forintról indult, a Facebook-posztok alatt lehet kommentben ajánlatot tenni. A legtöbbet licitáló minden bizonnyal postán kapja majd meg a nyereményt. Ha valaki nem akar részt venni az aukcióban, de mindenképpen szeretne segíteni valahogy, azt a Pöttöm Panni Mosolyáért Alapítványon keresztül megteheti.

Panni, aki az aukción befolyt összeget kapja, koraszülöttként jött a világra a terhesség 25. hete után mindössze 800 grammal. Születését követően kétoldali agyvérzést kapott, ami miatt az agyi idegpályái károsodtak, emiatt érzékszervi fogyatékossá, alig látóvá vált. 

Hanga Ádám azt írta közösségi oldalán, hogy véletlenül szerzett tudomást Panni történetéről, és azonnal úgy érezte, hogy segítenie kell. A kosárlabdázó hozzátette:

Pannika nagy küzdő, talán a legnagyobb, akit valaha láttam, így számtalan műtéten átesve, és minden valószínűséget felrúgva ma már képes járni segédeszközökkel és folyamatosan fejlődik. 

A kislány műtétjét és kezelését egyébként Barcelonában végzik majd el, és nagy valószínűséggel a beavatkozásnak köszönhetően a jövőben képes lesz segédeszközök nélkül is járni.