Kézilabda: a Ferencváros csapást mért a Győrre

2021.05.05. 18:40 Módosítva: 2021.05.05. 18:40

A Ferencváros házigazdaként óriási meglepetésre 31–22-re legyőzte a címvédő Győri Audi ETO KC-t a női kézilabda NB I szerdai rangadóján, ezzel lépéselőnybe került a bajnoki címért zajló csatában.

A hazaiak közül Kovacsics Anikó és Janurik Kinga, a vendégek keretéből pedig Puhalák Szidónia hiányzott, aki a mostani szezonban sérülés, majd betegség miatt még nem játszott.

Bíró Blanka védéseire alapozva jól kezdett a Ferencváros, így a 10. percben már 7–4-re vezetett. A másik oldalon Amandine Leynaud-nak is voltak bravúrjai, de a fővárosiak használták ki jobban a gyors játék által adódott előnyöket, ezáltal a 19. percben már négy gól volt a különbség. A győriek lábsérülés miatt elveszítették Beatrice Edwidge-t, és Danyi Gábor vezetőedző időkérése után sem változott számottevően a játék képe, csapata támadásban és védekezésben sem volt kellően hatékony. Az FTC négyes gólsorozattal zárta az első félidőt, és a szünetben 17–11-re vezetett.

A fővárosiak a második félidőben is jó úton haladtak a siker felé, egy újabb ötös gólsorozattal már 23–13 volt az állás a javukra. A vendégek igyekeztek hat gól alá csökkenteni a különbséget, de ezúttal nem volt esélyük, mert az extázisban játszó hazaiaknak támadásban és védekezésben is szinte minden bejött, így minden felzárkózási kísérletet vissza tudtak verni.

A ferencvárosiaknál a holland Angela Malestein tíz, a német Emily Bölk nyolc gólt lőtt, Bíró Blanka pedig 39 százalékos hatékonysággal védett. A túloldalon a norvég Veronica Kristiansen öt gólig jutott.

Ezzel mindkét csapatnak 40 pontja van 21 forduló után, és amennyiben az idény végén is pontegyenlőség lesz közöttük, az egymás elleni eredmény dönt a bajnoki címről, amely az FTC-nek kedvez, mert február elején csupán hat góllal, 33–27-re kapott ki a Győrtől idegenben. 

Az FTC legutóbb 2017. október 31-én győzte le a győrieket, akik azóta csupán egyszer, tavaly január 22-én veszítettek bajnokit, akkor Siófokon kaptak ki 34–29-re. A két csapat 103. alkalommal találkozott egymással a bajnokságban, és 52 győri siker és hét döntetlen mellett ez volt a 44. ferencvárosi győzelem.

A nagy vetélytársak legközelebb a Magyar Kupa veszprémi négyes döntőjének jövő szombati játéknapján, az elődöntőben találkoznak egymással.