Tavaly is gyilkolt az NFL-es Hernandez?

2013.06.28. 00:40 Módosítva: 2013.06.28. 00:41

Egy 2012-es bostoni kettős gyilkossággal is kapcsolatba hozták Aaron Hernandezt. Az NFL-játékost két napja tartóztatták le a 27 éves Odin Lloyd meggyilkolása miatt. Félelemből ölt háromszor is?

A FOX információi szerint a 2012-es ügy és Odin Lloyd múlt heti meggyilkolása között lehet kapcsolat. Állítólag tavaly júliusban Hernandez társasága összeveszett egy bárban Daniel Abreuval és Safiro Furtadóval, akik később három másik férfi társaságában hagyták el a helyszínt. Egy jelzőlámpánál utolérte őket egy bérelt autó, melyből valaki tüzet nyitott, és megölte a két férfit.

A két áldozat egyébként egy takarítócég alkalmazottja volt, családjaik nem értették, mi indokolhatta a leszámolást. Ketten sértetlenül elmenekültek az autóból, egy másik utas pedig a karján sérült, de túlélte a támadást. A nyomozás azóta lezáratlan.

A detektívek most azt feltételezik, hogy a most június 17-én meggyilkolt Odin Lloyd tudott arról, hogy Hernandez benne volt a tavalyi leszámolásban, ezért lehetett indítéka az amerikaifutballistának a múlt heti gyilkosságra.

Ez magyarázhatja azt is, Hernandez miért mondta a gyilkosság éjszakáján, hogy senkiben nem lehet bízni, és miért volt dühös Lloydra, miután az olyanokkal állt szóba, akikkel rossz viszonyban volt a sztársportoló.

Ha bebizonyosodik, hogy az amerikaifutballistának köze volt a kettős gyilkossághoz, akkor úgy játszott le egy teljes idényt, hogy súlyos bűntény részese volt.

Lloyd meggyilkolásának ügyében közben újabb gyanúsítottat tartóztattak le, a 27 éves Carlos Ortizt a connecticuti Bristolban fogták el (másfélmilliós óvadék ellenében távozhat), innen származik Hernandez is, fiatalon ebben a városban került kapcsolatba a helyi bandákkal, állítólag tagja is lett egy csoportnak.

A TMZ csütörtökön azt írta, Hernandez kézfején bandatetovolás van, és előástak egy hat évvel ezelőtt készült fotót, melyen még tinédzserként az egyik bristoli banda jelzését imitálja. A lap szerint a sportoló hiába próbálta maga mögött tudni múltját, attól tartott, hogy bűnöző ismerősei veszélybe sodorhatják, akár meg is ölhetik. Vagy veszélyeztethetik igen jól jövedelmező karrierjét.

Nem védekezhet szabadlábon

Hernandez szerdai letartóztatása után az ügyész úgy döntött, óvadék ellenében sem távozhat. Védői fellebbeztek a döntés ellen, de ezt csütörtök este elutasították. Ennek abban is szerepe volt, hogy a játékosról felbukkant egy négy éve készült fotó is, magát fényképezte, fegyverével pózol rajta. Az ügyész szerint a képen a gyilkos fegyver látható. A bíróságon elhangzott az is, hogy a Hernandez elleni bizonyítékok olyan súlyúak, hogy mérlegelni sem lehet, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezzék.

Hernandez az elfogása utáni pillanatokban
Hernandez az elfogása utáni pillanatokban

A hatóságok mindemellett újabb részletekkel szolgáltak a bizonyítékokkal kapcsolatban. A bérelt autóban, amivel Hernandez és két barátja, valamint a későbbi áldozat Lloyd utazott a gyilkosság éjszakáján, egy töltényhüvelyt és egy rágógumit talált a kölcsönző egyik alkalmazottja, miután a játékos visszavitte a járművet. Ezeket kidobta a szemétbe, de a rendőrök megtalálták a bizonyítékokat, és a töltényhüvely egyezett a gyilkosság helyszínén találtakkal. Egy Hernandez nevére bérelt lakásból is ugyanilyen töltényhüvely került elő.

A 27 éves Odin Lloydot öt lövéssel ölték meg a futballista házának közelében. Hernandez otthonának biztonsági felvételein látható, hogy a gyilkosság után megérkezik három férfi az épülethez, kettő fegyverrel a kezében száll ki a bérelt kocsiból. Ezután a felvétel megszakadt. Hernandez telefonját is összetörte később, lakását pedig kitakarította, mielőtt a rendőrök megérkeztek.

A gyilkossággal vádolt Hernandez őrizetben marad, első meghallgatása július végén lesz. Az ügyész szerint a maximális büntetést, életfogytiglant kérnek majd rá.

Az ügy előzményeiről itt olvashat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport