Ütlegelték egymást az NFL-sztárok

2013.09.09. 11:03

A februárban Super Bowl-résztvevő San Francisco 49ers és a Green Bay Packers játszotta az NFL-nyitóforduló rangadóját vasárnap este, mindkét csapat felfokozott hangulatban kezdett.

A második negyedben 7-7-re álltak, amikor a San Francsico 49ers támadhatott a vendégek endzone-jától nem messze. Az irányító Colin Kaepernick nem talált célpontot, úgyhogy ő indult meg előre, hogy területet nyerjen, akkor lépett ki a pályán kívülre, amikor már megszorult.

Érkezett viszont a Packers sztárvédője, Clay Matthews, aki már a vonalon kívül repült rá látványosan Kaepernickre, és a nyakánál fogva leterítette az irányítót. Kaepernick rögtön felpattant, ment volna tovább, ám a csapattársak berágtak, és nekirontottak Matthewsnak. A védő nem hagyta magát, rögtön kitört a balhé, néhány ütés is volt, repültek a szabálytalanságot jelző zászlók.

A bírók nem állítottak ki senkit, de elnéztek egy ítéletet, a balhé után a 49ers negyedik lehetősége jött volna, ehelyett a hazaiak third downról folytathatták. Bill Leavy főbíró később elismerte, hibáztak.

Clay Matthews vs Colin Kaepernick late hit + Fight!

A meccset a San Francisco nyerte meg 34-28-re, a Packers-játékosok által üldözött Kaepernick nyilatkozott a vendégek taktikájáról. „Ha a megfélemlítés volt a nagy terv, akkor egy jobbat kell majd előhúzniuk a jövőben" - mondta a fiatal irányító, aki futásban és passzban is veszélyes, földön most nem támadt sokat, viszont 412 passzolt yardja.

A New England Patriots nagy nehezen tudta lenyomni az újoncirányító EJ Manuellel felálló Bufallo Billst, Tom Bradyék támadásban is sokat hibáztak, végül csak egy mezőnygóllal nyertek 23-21-re.

Meskó Zoltán ott volt a pályán új csapatában, a Pittsburgh Steelersben, volt dolga bőven. A pittsburghiek támadásai ugyanis rendre megakadtak, az utolsó negyedig csak egy safetyvel tudtak pontot szerezni, ki is kaptak a Tennessee Titanstól 16-9-re.

A tavalyi szezon szenzációja, a térdsérülése után kétezer yard fölött futó Adrian Peterson zseniálisan kezdett, már az első futásából hetvennyolc yardot rohant, és touchdownt ért el.

Adrian Peterson First run of the year 78 yard td

A folytatásban már nem ment ennyire jól, végül kilencvenhárom yarddal zárt, csapata a Minnesota Vikings 34-24-re kikapott a Detroit Lionstól.

NFL, 1. forduló

Denver Broncos–Baltimore Ravens 49–27 
Chicago Bears–Cincinnati Bengals 24–21
Jacksonville Jaguars–Kansas City Chiefs 2–28  
Buffalo Bills–New England Patriots 21–23 
Cleveland Browns–Miami Dolphins 10–23 
New Orleans Saints–Atlanta Falcons 23–17 
New York Jets–Tampa Bay Buccaneers 18–17 
Pittsburgh Steelers–Tennessee Titans 9–16 
Detroit Lions–Minnesota Vikings 34–24 
Indianapolis Colts–Oakland Raiders 21–17 
Carolina Panthers–Seattle Seahawks 7–12 
San Francisco 49ers–Green Bay Packers 34–28
St. Louis Rams–Arizona Cardinals 27–24
Dallas Cowboys–New York Giants 36-31