Harbaugh szerint Clay Matthews nem is férfi

2013.09.10. 10:29

matthesstaley.jpg

A 49ers-edző Jim Harbuagh sem hagyta szó nélkül a Green Bay Packers elleni vasárnapi rangadón történt balhét. A második negyedben Clay Matthews már a pályán kívül vadászta le vércseként a San Franciscó-i irányítót, Colin Kaepernicket. 

A szerelés után elsőként Joe Staley rohant Kaepernick védelmére, igaz a QB hagyta volna az egészet, de csapattársa és Matthews egymás arcába másztak, a Packers-linebacker meglendítette a karját, aztán kialakult egy kisebb lökdösődés. Harbaugh azóta visszanézte a felvételeket, és beszólt egyet Matthewsnak

„Ha kiállsz valaki ellen, akkor ököllel ne támadj, ne pofonnal. Ez a fiatalember nagyon keményen dolgozik a rosszfiús imidzsén, lesz majd min dolgoznia, hogy visszanyerje ezután a balhé után" - mondta Harbaugh, aki az elkésett szerelésről még annyit mondott, nagyon feldühítette az eset, úgy érezte magát, mintha a hőskorban lenne, amikor még nem tiltották a szabályok az ehhez hasonló megmozdulásokat.  Azt is hozzátette, elvárja a játékosaitól, hogy megvédjék az irányítójukat, ha ilyesmi történik egy meccsen.

Matthews belátta, hogy nem volt szerencsés rávetődnie Kaepernickre, azt mondta, számíthatott volna arra, hogy az irányító a vonalon kívülre lép. Azt azért leszögezte, hogy semmi baja nincs a quarterbackkel. 

Vasárnap este a 49ers nyert 34-28-ra.