Nem volt még ilyen hangos stadion

2013.09.17. 16:38

Guiness-rekordot döntöttek a hétvégén az NFL-es Seattle drukkerei, a hatvanhétezres stadionban egy repülőgép felszállásánál is nagyobb volt  a zaj. Máris van kihívójuk.

Sok szurkoló füldugókkal érkezett az NFL vasárnapi rangadójára tervezett rekordkísérletre a Seattle Seahawks stadionjába, ahol a San Francisco 49ers ellen játszott rangadót a hazai csapat.

A klub fanatikusai Facebookon szervezték meg az eseményt, a mérkőzésen ott voltak a Guiness hivatalos bírái is, akik a pálya végében mérték a szurkolók hangerejét. Már az első negyedben sikerült a rekorddöntés. Amikor a hazaiak földre vitték a vendég 49ers-irányítót, Colin Kaepernicket, 131,9 decibel erősséggel üvöltöttek a stadionban. Ez a hangerő már maradandó halláskárosodást is okozhat.

A harmadik negyedben ezt is sikerült felülmúlni. A vendégcsapat közel járt a pontszerzéshez, de a Seahawks-drukkerek leordították őket a pályáról, 136,6 decibel erősségű volt a közönségzaj, ami már hangosabb, mint egy Boeing 747-es repülőgép felszállásakor keletkező zaj.

A most vasárnap megdőlt rekordot a Galatasaray szurkolói állították fel egy török bajnokin, 2011-ben 131,7 decibelt mértek a stadionjukban. A magukat 12. emberként nevező Seattle-szurkolók lehet, nem sokáig őrzik majd a rekordot, a szintén NFL-es Kansas City Chiefs tábora október közepén próbál majd hangosabb lenni hazai meccsén.

Seahawks fans break record for loudest stadium

Az NFL-rangadót megnyerte a Seattle Seahawks a fanatikus közönség előtt, a tavaly Super Bowlban szereplő San Francisco 49erst 29-3-ra ütötték ki.