Egymást taposták a cheerleaderekért

2013.09.29. 10:14

A vasárnapi, londoni NFL-meccs előtt szombaton a város egyik forgalmas belvárosi utcáját kerítették le, hogy a sportágat és az idén Európába érkező csapatokat népszerűsítsék.

A másfél kilométer hosszú bazárral elsősorban családokat célozták meg, a felfújt kabalák tövében ugrálóvárban lehetett izzadni amerikaifutballos akadálypályán, interaktív multimédiás fallal mutatták meg az NFL-es stadionokat, a szervezők egy kisebb edzőpályát is berendeztek, az egyik sarkon pedig a Minnesota Vikings zenekara verte a dobokat.

A szombati átlagos londoni tömeg az NFL-es rendezvénnyel súlyosbítva hamar összegyűjtötte az embereket, a Regent Streeten egy idő után lépésben sem lehetett haladni, a nagyszínpadnál, ahol fél óránként műsort adtak a Vikings cheerleaderei, egymást taszigálták, taposták az emberek, hogy közelebbről láthassák a táncoslányokat.

Akinek volt türelme a tömegben várni, az játékosokat is láthatott, a csapatok sztárjai kijöttek néhány mondatra késő délután. A programfüzet nagyszábású ételbemutatót ígért, a különleges ételek kimerültek a tizenkét fontos hamburgerben és a tizenöt fontért árult mini-steakben, igaz így is húszméteres sorok torlódtak fel a bódék előtt, nagyjából olyan volt az élmény, mint egy tömöttebb Sziget-napon.

Fotó: Vikings.com

A legjobban a környező pubok jártak, több helyen már az utcán álltak a békésen sörözgető Steelers- és Vikings-drukkerek, annyian nyomorogtak odabent. Nem csoda, ha az NFL-utca nem foglalta le a komolyabb fanatikusokat, a műsort valóban inkább azoknak szánták, akik még nem ismerik a sportág világát.

Szombat délutáni családi programként viszont bőven megállta a helyét a rendezvény, a gyerekek imádták a nagyszakállú Vikings-kabalát, a tojáslabdás feladatokon is jól szórakoztak.

Egyre több amerikai és európai szurkolót lehetett látni amúgy szombat délután, úgyhogy végre hihető volt, hogy NFL-esemény lesz Londonban, még a külvárosban is felbukkantak a rajongói mezes drukkerek.

A vasárnapi meccs előtt a Wembleynél húznak majd fel egy nagyobb szurkolói zónát, étel, bemutatók és sörsátor ott is lesz, aztán héttől jöhet a meccs. Telt ház előtt rendezik Minnesota Vikings-Pittsburgh Steelerst, aki veszít, az jó eséllyel a rájátszást is bukja.