Ekkora hülyeséget ritkán látni az NFL-ben

2013.11.25. 09:46

A Dallas Cowboys védői néhány másodpercre elfelejtették az NFL-szabályokat, így szerzett ellenük pontot a New York Giants a vasárnap esti csoportrangadón. 

A vendég Cowboys 21-6-ra vezetett a harmadik negyedben, amikor a Giants-irányító Eli Manning passzát a tight end Brandon Myers kapta el az endzone közelében.

A labda megszerzése után a földre zuhant, a Cowboys-játékosok nem is nagyon törődtek vele, készültek a következő akcióra. Myers viszont úgy ért földet, hogy az ellenféltől senki nem ért hozzá, az NFL-szabályok szerint a játék ilyenkor mehet tovább, úgyhogy a giantses felpattant, majd a bírót és a védőket bámulva bekocogott az endzone-ba, egészen bizarr jelenet volt.

COWBOYS DEFENDERS BRUCE CARTER JEFF HEATH DONT TOUCH BRANDON MYERS SCORES TOUCHDOWN 11.24.13!

A két Cowboys-védő ezután kapcsolt, hogy nem az egyetemi futballt szabályai szerint játszanak, és a touchdown érvényes. A New York-iak később egyenlítettek, ám a Cowboys a legvégén egy mezőnygóllal behúzta a meccset, 24-21-re nyertek.

A vasárnap éjszaka nagy meccse volt a New England Patriots és a Denver Broncos rangadója. Az első félidő után úgy tűnt, sima találkozójuk lesz Payton Manningéknek, a hazai Patriots többször elvesztette a labdát, a félidőben 24-0-ra vezetett a Broncos. 

Tom Brady csapata rögtön a félidő után elkezdte a felzárkózást, az irányító kiosztott két touchdown-passzt, Brandon Bolden pedig futott egy touchdownt, máris 24-21 volt az állás. A hazaiak később fordítottak is, ám a hajrában a denveri Demaryius Thomas elkapta Peyton Manning passzát az endzone-ban, jöhetett a hosszabbítás, amit a Patriots nyert meg egy mezőnygóllal 34-31-re, igaz, itt is egy komoly hiba döntött.

3 perc volt már csak hátra a hosszabbításból, amikor a Patriots puntolt. A visszahordó Welker jelezte, hogy nem akar megindulni a labdával, társai azonban már nem tudtak időben megállni, és Tony Carter beleért a felpattanó labdába, újra játékba hozva azt. A patriotsos Nate Ebner vetődött rá leggyorsabban a labdára, így a hazai csapat rendkívül jó helyzetből, 14 yardról folytathatta a támadást, innen pedig már nem volt nagy kihívás a sikeres rúgás.

Broncos blow the game!

Oaklandben egy szurkoló sikertelen öngyilkossági kísérletet hajtott végre. A vendég Titans győzelme után egy, a nézők elől elzárt területről vetette magát a mélybe, ám túlélte a közel 14 méteres zuhanást, mivel egy másik szurkoló megpróbálta elkapni a nőt. Az eset után mindkettejüket kórházba szállították.

A múlt héten a Buffalo Bills stadionjában élt túl hasonló zuhanást egy szurkoló, igaz, az nem öngyilkossági kísérlet volt, a férfi egyszerűen a lelátó szélén csúszdázott, majd lezuhant.

Eredmények: 

New York Giants–Dallas Cowboys 21–24
New England Patriots–Denver Broncos 34–31
St. Louis Rams–Chicago Bears 42–21
Kansas City Chiefs–San Diego Chargers 38–41
Atlanta Falcons–New Orleans Saints 13–17
Cleveland Browns–Pittsburgh Steelers 11–27
Detroit Lions–Tampa Bay Buccaneers 21–24
Houston Texans–Jacksonville Jaguars 6–13
Green Bay Packers–Minnesota Vikings 26–26
Miami Dolphins–Carolina Panthers 16–20
Baltimore Ravens–New York Jets 19–3
Arizona Cardinals–Indianapolis Colts 40–11
Oakland Raiders–Tennessee Titans 19–23