Bekerült az NFL-be az első nyíltan meleg játékos

2014.05.11. 10:46

Michael Sam, a Missouri Tigers korábbi védője lett az NFL első olyan játékosa, aki nyíltan felvállalta, hogy meleg. Nem messze az egyetemétől lesz profi, hiszen mindössze a 200 km-re levő St. Louisba kell mennie a Ramshez. Máris óriási viták indultak el miatta.

Michael Sam már jóval a draft előtt coming outolt, hiszen már februárban kijelentette, hogy meleg. Ezzel biztossá vált, hogy amennyiben kap profi szerződést, az NFL első olyan játékosa lesz, aki nyíltan vállalja magáról, hogy meleg.

Nem sokon múlt pedig, hogy draftolják Samet, aki az egyetemi bajnokság (NCAA) legerősebb konferenciájának legjobb védője lett idén - az elmúlt években a többi ilyen díjazott az első 17 választás között elkelt a profiknál, Samet viszont csak 8 választással a draft vége előtt vitte el a St. Louis Rams - amely egyébként alig 200 km-re van attól a Missouri egyetemtől, ahol Sam tanult.

Sam annak ellenére, hogy nagyon örült a választásnak, máris kijelentette, hogy véleménye szerint az első három körben új csapatra kellett volna találnia, nem pedig a hetedikben, főleg nem annak a végén. A vélemények pedig megoszlanak, hogy a játéktudása miatt került ennyire hátra, vagy februári bejelentése állhat a háttérben.

Azzal pedig, hogy a 249. helyen került be az NFL-be a draftról, egyáltalán nem garantálható, hogy a következő idény szeptemberi rajtjánál is még ott lesz a Rams, vagy bármely más csapat keretében, de bárhogy is lesz, Michael Sam szombaton történelmet írt az NFL első, az észak-amerikai profi sportok második nyíltan meleg férfi játékosaként.