3 embert ölhetett meg az amerikafocista

2014.05.15. 17:06

Az NFL-es Aaron Hernandez az elsőrendű vádlott egy bostoni kettős gyilkosságban is, mostanáig egy ismerőse meggyilkolásával vádolták a korábbi New England Patriots-játékost.

Daniel Abreut és Safiro Furtadót 2012 júliusában lőtték le Bostonban, egy jelzőlámpánál melléjük gurult egy autó, amelyből tüzet nyitottak rájuk. A két férfi azon az éjszakán egy klubban összetűzésbe került Hernandezék társaságával. A rendőrség már korábban is kapcsolatba hozta a sportolót a bostoni bűnténnyel. 

Hernandez a gyilkosság után még aktív játékos volt, lehúzott egy szezont a New England Patriotsban, öt touchdownt szerzett, ráadásul néhány héttel az eset után kapott ötéves, 40 millió dolláros szerződéshosszabbítást. Ha bebizonyosodik, hogy ő lőtt, akkor úgy játszott le egy idényt az NFL-ben, hogy két embert megölt. 

A bostoni gyilkosság áldozatainak családjai 6-6 millió dollárra perelték be az amerikaifutballistát. 

Hernandez feje fölött akkor csaptak össze a hullámok, amikor tavaly megvádolták egy ismerőse, Odin Lloyd meggyilkolásával. Lloyd állítólag tudott a 2012-es bűntényről, 2013 júniusában ezért is ölhette meg őt Hernandez, akinek két barátja is érintett lehet a bűntényben. A sportolót Lloyd meggyilkolása után őrizetbe vették, miután a házában bizonyítékokat próbált eltüntetni. 

A korábbi Patriots-játékossal a börtönben is volt már gond, nemrég összeverte egyik rabtársát. A verekedés miatt hetekig magánzárkában volt, szinte teljesen elszigetelték a többiektől. 

Ha Hernandezt bűnösnek találják, élete végéig börtönben marad.