Talib: Brady a barátom, de

2014.06.04. 14:54

talibb.jpg

Aqib Talib sem a szerénységéről híres. A 2014-es év 79. legértékesebb játékosának választott corner back az NFL Network vonatkozó műsorában elmondta, hogy szerinte pozíciójában legfeljebb négy játékos előzheti meg a best of listán, de azokat is, dumáljuk meg. A nevek – és a felsorolással a szélesebb közönség is egyetérthet – Pat Pete (Patrick Peterson), Joe Haden, (Richard) Sherman and (Darrelle) Revis. Aztán még hozzátette, „nem gondolja, hogy sok wide receiver szavazhatott”.

Az interjú vicces része viszont csak ezután kezdődött, amikor volt és jelenlegi csapatairól kezdték faggatni. Válaszában Talib természetesen nem spórolt a szurkákkal, még Bradyt sem kímélte, habár nem tudjuk mennyire kell ezt a részt komolyan venni. A Manning vs. Brady kérdésben ő egyértelműen Peyton mellett foglalt állást, legalábbis az elmúlt szezon alapján.

„Tom jó barátom, de Manning-nek fantasztikus éve volt. Rekorder lett dobott yardok és touchdownok tekintetében, plusz lenyomta Brady-t az AFC döntőjében” – nem is kevéssel, tehetjük hozzá. Aztán még azt, hogy ha Talibnak New Englandben sikerül maradnia, nyilván nem lenne ez ilyen egyértelmű.

A volt kansasi All-American ezért érthető okokból odapörkölt Belichicknek is. „Bill biztos nem nekem akarta adni a nagy lóvét, ezért ember, odaadta Revis-nak” – utalva ezzel a Patriots új igazolására.

Az eset nem példa nélküli, egy évvel korábban Talib régi-új csapattársa Wes Welker is kiteregette a szennyest a Belichick-féle rendszerről, mondván, az edző többször mások előtt alázta meg, hatéves ott tartózkodása végére már nehezen jöttek ki egymással. Bár Welker és Talib egyaránt sokat köszönhet volt mesterének, nyilván nem ok nélkül zörögnek. És ahogy Welker nem az első, úgy Talib sem az utolsó bosszús Belichikre „Más a légkör (Denverben), az biztos” – összegezte a corner –, „nincs minden kontroll alatt, lazább kicsit.”

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport