no

Mindenkinek hazudott, kirúgták a nőverő NFL-est

2014.09.08. 20:49

Az NFL-es Baltimore Ravens órákon belül kirúgta running back Ray Rice-ot, miután a játékos márciusi balhéjáról újabb felvétel jelent meg hétfőn. 

A futójátékos eredetileg csak kétmeccses eltiltást kapott, miután barátnőjét kiütötte egy kaszinó liftjében. Az eltiltás mértékén sokan felháborodtak, úgyhogy az NFL szigorított a szabályain, miközben úgy tűnt, hogy Rice megússza a további következményeket. Aztán a hétfőn megjelent videó után a running back vállalhatatlan lett a Ravens számára, kirúgták, az NFL pedig bejelentette, meghatározatlan időre eltiltja, úgyhogy csapatot se nagyon fog találni. 

Állítólag eddig azt hazudta csapattársainak, hogy önvédelemből ütötte ki a nőt, de a videó alapján már egyértelmű volt, hogy nem ez a helyzet. A történtek miatt a játékosok támogatását is elvesztette, az öltözőn belül úgy érezték, hogy mindenkit elárult.

Rice-nak három év volt még hátra a szerződéséből, tízmillió dollárt kereshetett volna, azonban így egy dollárt sem kap majd a két éve Super Bowl-győztes baltimore-iaktól.

A sportoló májusban a nyilvánosság előtt kért bocsánatot menyasszonyától és a csapatától.