Bottal verte sebesre 4 éves fiát az NFL-es

2014.09.13. 09:16

Gyermekbántalmazással gyanúsítja a rendőrség a Minnesota Vikings futójátékosát, Adrian Petersont.

Peterson beismerte, hogy májusban nevelő szándékkal megverte négyéves fiát. A NFL-játékos azonban túlment minden határon, egy faággal ütlegelte gyermekét. Amikor a fiú hazatért az anyjához, az egyből orvoshoz vitte, és látleletet vetetett.

Az orvos azt mondta a nyomozóknak, hogy a gyerek combján véraláfutások, a fenekén és hátán kisebb vágások keletkeztek, ami alapján kimondható, hogy Peterson súlyosan bántalmazta gyermekét.

A CBS Houstonnak nyilatkozó gyerek még több részletet árult el Peterson büntetéseiről. Azt mondta, az apja arcon ütötte, és attól félt, ha erről valakinek beszámol, akkor megint megveri. Volt, hogy övvel is ütlegelte, és amikor Peterson faággal verte, akkor a letépett leveleket még a szájába is tömködte.

Rusty Hardin, Peterson ügyvédje azt közölte, a sportoló együttműködik a hatóságokkal, és nem volt szándékában ilyen sérüléseket okozni, csak nevelni próbálta fiát.

Az már biztos, hogy Peterson hétvégén nem játszhat a New England Patriots ellen, mert csapata felfüggesztette.

A játékos ellen letartóztatási parancsot adtak ki Texasban, de erre nem volt szükség, mert önként feladta magát a Montgomery megyei rendőrségen, ahol előbb ismertették az ellene szóló vádakat, majd 15 ezer dollár (nagyjából 3,5 millió forint) ellenében elengedték.