Lefejelte a feleségét az NFL-es, mert az nem akart lefeküdni vele

2014.09.19. 12:57

Megdöbbentő részletek derültek ki Jonathan Dwyer, az Arizona Cardinals játékosának családon belüli erőszak-ügyéről. A 25 éves futójátékost még szeptember 17-én tartóztatták le súlyos testi sértés vádjával, az éjszakát fogdában tölötte, de 25 ezer dollár (6 millió forint) ellenében másnap szabadon engedték.

Az Associated Press ezután értesült a júliusi bántalmazás részleteiről, amely két nappal a Cardinals edzőtábora előtt történt. A hírügynökség értesülései szerint Dwyer megpróbálta megcsókolni, majd levetkőztetni a feleségét, aki elutasította férje közeledését, a férfi ezért fejelte le. Az egyik szomszéd értesítette a hatóságokat, de amikor a helyszínre érkeztek, a feleség azt mondta, Dwyer nincs otthon, miközben valójában a fürdőszobában bújt el. Mint kiderült, azzal fenyegetőzött, hogy felesége és az 1,5 éves gyerekük szeme láttára lesz öngyilkos, ha a nő bármit mond a rendőrségnek.

Egy nappal később a Cardinals játékosa úgy megütötte a nőt, hogy eltört egy arccsontja, öklével több lyukat is ütött a falakba, a gyerekéhez pedig hozzávágott egy cipőt. Amikor a nő megpróbálta kihívni a rendőröket, elvette a telefonját és kidobta a második emeleti lakásukból.

A feleség csak a héten tett bejelentést az esetről, miután több sms-t kapott férjétől, amelyben ismét öngyilkossággal fenyegetőzött, illetve egy olyan képet is küldött magáról, melyen egy kést szorított saját nyakához.

Dwyer a kihallgatáson elismerte, hogy a fürdőszobában bújt el a rendőrök elől júliusban, azt viszont tagadta, hogy bántalmazta volna feleségét. Dwyer mellett a Cardinals egy másik játékosa, Daryl Washington ellen is eljárás folyt korábban családon belüli erőszak miatt, ő egyéves próbaidőt kapott a bíróságon, az NFL viszont még nem hozott döntést az esetleges eltiltásáról.

Az arizonai csapat azonnali hatállyal felfüggesztette a futójátékost, aki ellen az AP közleménye után a súlyos testi sértés mellett kiskorú veszélyeztetése, testi sértés és vészhívás akadályoztatása miatt is vizsgálatot indítottak, valamint elektromos nyomkövetőt is viselnie kell.

Az elmúlt pár napban ez a harmadik nagy visszhangot kiváltó bántalmazás-ügy az NFL-ben: korábban Ray Rice-ot tiltották el határozatlan időre, illetve küldték el csapatától, amiért egyetlen ütéssel eszméletlenné tette a menyasszonyát még februárban, míg előbb eltiltották, majd újra aktiválták, végül ismét eltiltották Adrian Petersont, akiről kiderült, hogy bottal verte a fiát. Érdekesség, hogy Rice, Peterson és Dwyer is ugyanazon a poszton játszik, mindhárman futójátékosok.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport