A bajnok Seahawks csak nézett, azt se tudták, hol a labda

2014.10.20. 09:19

A Dallas Cowboys elleni hazai vereség után a St. Louis Rams otthonában is csak szenvedett az NFL-ben címvédő Seattle Seahawks, ráadásul a szezon eddigi legnagyobb szívatását is benyelték az első félidőben. 

A seattle-iek puntoltak, a Rams speciális csapatából Tavon Austin több csapattársával kiment a pálya egyik szélére, úgy tett, mintha össze akarná szedni a labdát, úgyhogy a Seahawks-játékosok elkezdtek abba az irányba rohanni, hogy időben szereljék. Ekkor jött a meglepetés, ugyanis szépen megetették őket, mert a labda a pálya másik oldalán hullott Stedman Bailey kezei közé, és mivel azt az oldalt nem védekezték le a seahawksosok, ezért viszonylag zavartalanul rohanhatott az ellenfél endzone-jáig. Még a mérkőzést közvetítő amerikai riporterek sem tudták egy darabig, hol van a labda, a kamerák is lemaradtak. 

Rams-seahawks. best fake-out punt return

A Seahawks-edző Pete Carroll reklamált, szerinte a Ramsnél jelezték, nem akarják visszahordani a labdát, de a bíró nem így gondolta, és megadta a touchdownt, ezzel vezetett a Rams 21-3-ra. 

A végén feljött a Seahawks két pontra, de az utolsó percekben még egy trükköt meglépett a Rams. A punter Johnny Hekker punt helyett passzolt, meglett a first down, támadhattak tovább, és meg is nyerték a meccset 28-26-ra. 

A Green Bay Packers–Carolina Panthersen le kellett küldeni a pályáról a vendégek linebackerét, Luke Kuechlyt, mert odacsapott az egyik bírónak, nem biztos, hogy neki szánta. Nem ezen múlt, Aaron Rodgersék nagyon megverték őket, 38-17 lett a vége, az irányító pedig továbbra is fantasztikus formában játszik.

Az éjszakai rangadón a Denver Broncos fogadta a San Francisco 49erst, és a hazaiak NFL-legenda irányítója, Peyton Manning megdöntötte az NFL egyik legnagyobb rekordját. Brett Favre eddig 508 touchdownt érő passzal vezette a bajnokság örökranglisáját, ezt döntötte most meg a 38 éves Manning, aki négyet is kiosztott a San Francisco 49ers ellen 42-17-re megnyert bajnokin. A mérkőzésen óriási ünneplést csaptak, Brett Favre twitteren gratulált az irányítónak, aki most 510 TD-passznál tart, de a szezon végéig erre még bőven ráhúzhat.  

A szezon eddigi meglepetéscsapata, a Dallas Cowboys folytatta a jó szereplést, a New York Giants ellen zsinórban hatodik mérkőzésüket nyerték meg, 31-21 volt a végeredmény. 

Eredmények:

St. Louis Rams–Seattle Seahawks 28–26 

Green Bay Packers–Carolina Panthers 38–17

Dallas Cowboys–New York Giants 31–21

Denver Broncos–San Francisco 49ers 42–17

New England Patriots–New York Jets 27–25

Buffalo Bills–Minnesota Vikings 17–16 

Chicago Bears–Miami Dolphins 14–27 

Detroit Lions–New Orleans Saints 24–23 

Indianapolis Colts–Cincinnati Bengals 27–0 

Washington Redskins–Tennessee Titans 19–17 

Jacksonville Jaguars–Cleveland Browns 24–6 

Baltimore Ravens–Atlanta Falcons 29–7 

San Diego Chargers–Kansas City Chiefs 20–23

Oakland Raiders–Arizona Cardinals 13–24