Az NFL is komolyan gondolja Los Angeles-t?

2014.10.22. 12:03

Mint azt már korábban megírtuk, többoldalú, intenzív spekuláció folyik egy esetleges régi-új Los Angeles-i NFL csapat létrejöttéről, a következő szezontól (vagy azutántól) kezdve. A Rams, a Raiders és a Chargers mind esélyes jelöltek (az első kettő leginkább), míg a Bills jelen állás szerint biztos nem befutó, legalábbis az új tulaj ígérete erre enged következtetni. Az pedig, hogy egy teljesen új, expansion team jöjjön létre LA-ben, ma liga szempontból valószínűtlen.

Ezeket a találgatásokat látszik alátamasztani az LA times cikke, miszerint az NFL már egy hivatalos piackutatást is tervezget. A potenciális Los Angeles-i nézőknél mérnék fel, pontosan milyen elvárásaik lennének, illetve, hogy ezekért az elvárásokért, mennyit lennének hajlandóak áldozni. Mindezt mintegy 2000  darab köríves e-mail kiküldésével abszolválnák.

Alapvetően három szempontra kiváncsiak az illetékesek: hány luxus páholy, klubtagság(i jegy), és szezonbérlet fogyna el, mivel, mint minden csapatnál, itt is a legfőbb szempont az állandóság és kiszámíthatóság lenne. És minnél nagyobb az adott piac, annál több a potenciális konstans érdeklődő, Los Angeles-ben ez nem lehet gond. A bökkenő csak az, hogy egy ekkora megavárosnak, miért nem sikerült egyetlen csapatát sem megtartania a múltban. És hogy vajon most sikerülni fog-e?