Már ünnepelte a touchdownt, aztán szénné égette magát

2014.10.27. 10:17

A Buffalo Bills elkapóját, Sammy Watkinst az elsők között draftolták tavasszal az NFL-be, eddig remekül is ment neki első szezonjában, szépen hozta a touchdownokat és a yardokat, vasárnap viszont megcsinálta azt, amitől minden edző és szurkoló kiborul. 

A New York Jets elleni meccs második negyedében 3rd downnál egy hosszú passzt kapott el az ellenfél térfelén. A passz remek volt, az elkapás is, a fiatal játékos rögtön el is kezdett ünnepelni, és ezzel bukta el a 87 yardos touchdownt, mert nagyjából öt yardra az endzone-tól szerelték, miközben ő a lelátóra mutogatott.  

Watkins Celebrates too Early

Watkinsnak maradt a megaláztatás, de a Bills győzelme nem ezen múlt, 43-23-ra verték az egyre mélyebbre süllyedő Jetset, ahol Geno Smith kezdőirányítót másodjára ültették le a szezonban.

Nehéz lett volna Watkins hülyeségét felülmúlni, de a Chicago Bears egyik védőjének, Lamarr Houstonnak azért sikerült. Csapata éppen 25 pontos hátrányban volt a New England Patriots elleni meccsen, amikor a linebackernek sikerült földre vinnie az ellenfél újonc irányítóját,  Jimmy Garoppolót. Három perccel a vége előtt, és több mint három touchdownnyi hátrányban olyan különösebben ünnepelni való nem volt ebben, de Houston látványosan örült a dolognak, ennek az lett a vége, hogy földre érkezéskor megsérült.

Houston sack Brady

A Patriots-szurkolók jót szórakoztak a történteken, Houston térde pedig megsérült, le kellett szállítani a pályáról. A végeredmény 51-23-as Patriots-győzelem lett. 

Voltak azért kevésbé röhejes teljesítmények is a vasárnapi meccseken. 

  • A Pittsburgh Steelers–Indianapolis Coltson például a pittsburghi Ben Roethlisberger 522 yardot passzolt, és közben kiosztott 6 touchdown passzt is, ezzel klubrekorder lett, és az NFL történetében az első ember, akinek két 500 fölötti passzolt yardos meccse is van már. A másik oldalon a coltsos Andrew Luck is klubrekordot döntött, méghozzá Peyton Manningét, zsinórban hatodik meccsén passzolt 300 yard fölött.
  • A New Orleans Saints feltámadt, és 44-23-ra megverte a Green Bay Packerst hétfőn hajnalban. Ez volt az NFL-ben mindössze a harmadik olyan meccs, ahol a csapatoknak egyszer sem kellett puntolniuk. A legutóbbi ilyen szeptemberben volt, az is egy Packers-mérkőzés volt, a Chicago Bears ellen. 
  • A Houston Texans touchdowngyáros védője, J.J. Watt a földbe döngölte a Titansnél kezdő újoncot, Zach Mettenbergert, majd egy szelfizős mozdulattal szívatta, mert az irányító a mérkőzés előtt azzal volt elfoglalva, hogy közösségi oldalára öltözős szelfiket töltsön fel. A meccs után Watt annyit mondott, az NFL már nem a középiskola, reméli, Mettenberger tanult az esetből, és mostantól komolyan veszi a munkáját, ő biztosan nem szelfizéssel foglalkozott volna, ha először kezdőnek nevezik a profik között. 


Eredmények:

Pittsburgh Steelers–Indianapolis Colts 51–34 

New England Patriots–Chicago Bears 51–23 

New York Jets–Buffalo Bills 23–43 

Atlanta Falcons–Detroit Lions 21–22

New Orleans Saints–Green Bay Packers 44–23

Cincinnati Bengals–Baltimore Ravens 27–24 

Carolina Panthers–Seattle Seahawks 9–13 

Tennessee Titans–Houston Texans 16–30 

Kansas City Chiefs–St. Louis Rams 34–7 

Tampa Bay Buccaneers–Minnesota Vikings 13–19 

Jacksonville Jaguars–Miami Dolphins 13–27 

Arizona Cardinals–Philadelphia Eagles 24–20 

Cleveland Browns–Oakland Raiders 23–13