Meccs közben kiszólt, ha felé passzolnak, vége mindennek

2014.11.28. 11:13

Három mérkőzést is rendeztek az NFL-ben hálaadás napján, mindegyik csoportrangadó volt, nem mindenhol született papírforma eredmény. 

A Detroit Lions hazai pályán lelépte az egész szezonban kiszámíthatatlan teljesítményt nyújtó Chicago Bearst, pedig az első félidőben még a chicagóiak vezettek 14-3-ra.

Aztán viszont beindult a liga egyik legjobb elkapója, Calvin Johnson, előbb felzárkóztatta csapatát egy ilyen elegáns elkapással. 

Aztán nem sokkal később egy másikkal a meccset is megfordította. Csak az első félidőben 109 elkapott yardja volt és két touchdownja, innen már nem is engedte át a meccset a Lions, 34-17-re nyertek, a Megatronként is ismert elkapó pedig átlépte a karrierje során elkapott 10 ezer yardot. 

A Philadelphia Eagles már az első félidőben eldöntötte csoportrangadóját a Dallas Cowboys otthonában, Chip Kelly támadójátékának tempójával megint nem tudta tartani a tempót az ellenfél, Mark Sanchez irányító is éles volt végig, most nem adta el a labdákat, és az első félidő után már 23-7-re mentek. 

Sanchez egy touchdownt is futott az első félidőben, azért is volt fontos neki a jó játék, mert két éve Jets-irányítóként pont hálaadás napon szaladt bele a labdával egy csapattársa seggébe, a labdát kiejtette, az ellenfél felszedte és touchdownt csinált belőle. A buttfumble-ként ismertté vált jelenetből legenda lett, Sanchezt azóta ezzel szívatják, most azt mondta, az volt a lényeg, hogy sikerült elkerülni az égést, mert amúgy a hálaadás a kedvenc ünnepe. Az emlékezetes jelenet: 

Sanchez butt fumble

A második félidőben sem tudott feltámadni a Cowboys, Dez Bryantet elkapót levették a pályáról az eaglesösök, a futójátékos DeMarco Murray sem tudott csodát csinálni, a vége 33-10-es Eagles-győzelem lett. A philadelphiaiak egyre jobb eséllyel pályáznak a rájátszásra, a Cowboys pedig a jó szezonkezdet után szépen lassan elkezdett visszasüllyedni, ahogy szokott. 

A hajnali mérkőzésen a címvédő Seattle Seahawks a San Francisco 49ers otthonába ment, és a bajnok védelme a tavalyi formát hozta, Richard Sherman átjátszhatatlan volt, volt olyan pontja, a meccsnek, amikor már 16-0-ra vezettek. 

A védőjátékos két interceptiont is összehozott, és meccs közben kiszólt a San Franciscó-iak kispadjának, ha felé dobják a labdát, akkor vége lesz a meccsnek, a győzelem után ki is jelentette, hogy röhögve teljesítette a feladatát. 

A Colin Kaepernick által vezetett támadószekció touchdownt sem tudott szerezni a mérkőzésen, a Seahawks 19-3-ra alázott idegenben, legutóbbi hat meccsükből ötöt megnyertek. 

Eredmények: 

  • Detroit Lions-Chicago Bears 34-17
  • Dallas Cowboys-Philadelphia Eagles 10-33
  • San Francisco 49ers-Seattle Seahawks 3-19