Erre a bemutatkozásra várt már mindenki az NFL-ben

2014.12.01. 10:29 Módosítva: 2015.05.02. 03:07
Johny Manziel futott TD-vel debütált. A Packers elintézte a Patriotsot a forduló rangadóján. Az Oakland Raiderst nagyon megalázták a 13. héten.

A Green Bay Packers az utóbbi hetekben egészen félelmetes formában játszó New England Patriotsszal meccselt, a hazai pályán játszó Green Bay be is kezdett a meccs elején, 13-0 után kezdett magára találni a Patriots, és 16-14-re zárkózott fel.

Aztán Aaron Rodgers és Jordy Nelson gyorsan összehozott még egy touchdownt a félidő előtt. A kilencpontos előnyt tartották is az utolsó negyedig, amikor Brady egy 15 yardos passzt ragasztott Bell kezei közé. Több pontot viszont már nem szereztek a meccsen, a Packers egy mezőnygóllal biztosította be a 26-21-es győzelmet. 

Az Oakland Raiders katasztrofális szezonja vasárnap este újabb mélypontot ért el. Pedig a múlt héten egy év után először nyertek, de nem indultak el felfelé, a Rams 38-0-ra ment két negyed után ellenük, ezért sokat tett az újonc futójátékos Tre Mason, akinek két touchdownja is volt az első félidőben, az egyik egy 89 yardos futásból. A vége 52-0-s kiütéses győzelem lett, a Raiderst nagyjából ötven éve nem verték meg ennyire. 

A texansos J.J. Watt egyszer a szezonban már helyre tette szóban a Titans újoncirányítóját, Zach Mettenbergert, most a pályán döngölte bele a földbe olyan keményen, hogy a quarterback válla megsérült, nem tudta folytatni a meccset. De nem ez volt az a megmozdulás, amiért nagyot játszott Watt, hanem azért, mert védőként megszerezte hatodik touchdownját a szezonban. Már harmadjára állt be a támadószekcióba egy játéknál, most is elkapott egy labdát az endzone-ban, az MVP-versenyben elég nehéz lesz már megverni a Texans sztárját. 

Watt-tól viszont hamar ellopta a show-t az a Johnny Manziel, akinek a NFL-es bemutatkozását már nagyon sokan várták, a Cleveland Browns újonc irányítója eddig minimális szerepet kapott a szezonban. A Buffalo elleni meccsen végre bedobták, egyből vezetett is egy nagyjából tökéletes támadást, melyet ő fejezett be, miután megnyílt előtte a terület, besprintelt az endzone-ba, ahogy azt sokszor lehetett látni tőle az egyetemi bajnokságban. 

Később a bírók mentették meg attól, hogy ne hozzon össze egy touchdownt az ellenfélnek is, az utolsó percekben pedig már ő sem tudta visszahozni a csapatát, 26-10-re nyert a Buffalo. A Clevelandnél meg az lesz az érdekes, hogy a szezon hátralévő meccsein ki fog irányítani, a vezetőedző Mike Pettine szerint ki fogják elemezni a történteket, aztán meglátják. Annyiból megfontolandó a dolog, hogy a Browns még nem szállt ki a rájátszásért folyó harcból.   

A Redskinsnél a kispadra ültették Robert Griffin III irányítót az egyre pocsékabb teljesítménye után, és a helyette kezdő Colt McCoy egészen varázslatos touchdownt csinált egy playnél, pedig nagyon úgy festett, hogy a föld színéről is eltörlik a Colts védők. Ehelyett hármat is lerázott testcseleivel, majd kilépett, és touchdown-passzt adott. Nagy megmozdulás volt, a klubnál eddig első számú Robert Griffin III csinált ilyeneket két évvel ezelőtti idényében. 

Igaz McCoy nem sokkal később már labdát vesztett, és a Redskins 49-27-re kikapott, de támadásban valószínűleg ő lesz a megoldás a szezon végéig. 

Eredmények:

Green Bay Packers–New England Patriots 26–21

Indianapolis Colts–Washington Redskins 49–27

Buffalo Bills–Cleveland Browns 26–10

St. Louis Rams–Oakland Raiders 52–0

Minnesota Vikings–Carolina Panthers 31–13 

Pittsburgh Steelers–New Orleans Saints 32–35 

Tampa Bay Buccaneers–Cincinnati Bengals 13–14

Jacksonville Jaguars–New York Giants 25–24

Baltimore Ravens–San Diego Chargers 33–34

Houston Texans–Tennessee Titans 45–21

Atlanta Falcons–Arizona Cardinals 29–18 

Kansas City Chiefs–Denver Broncos 16–29