Ha lesz is jövőre LA-ben NFL-csapat, az biztos nem a Chargers lesz

2014.12.17. 17:53

Mint azt korábban már többször (itt és itt) boncolgattuk, az NFL-csapatok palettáján jelenleg szemet szúró lyukként tátong egy Los Angeles-i csapat hiánya, ám ha minden igaz, jövő ilyenkor ez már rég nem lesz beszédtéma. Viszont bármennyire is valószínű valamelyik létező franchise LA-be költözése (és ugyanakkor nagyon nem egy új létrejötte), most már biztosak lehetünk abban, hogy ez nem a Chargers lesz, minthogy a csapat tegnap este hivatalos közleményben közölte, hogy még legalább egy éven keresztül bérelni fogják a San Diego-i Qualcomm stadiont. 

A dolog pikantériája az a több mint egy évtizede tartó huzavona, mely a csapat hosszútávú stadionproblémáját hivatott megoldani. San Diego ugyanis jelenleg nem képes otthont adni egy mondjuk úgy Super Bowlnak, ezért a Chargers minden évben egyszer (általában ez idő tájt), ad még egy év haladékot a városnak, hogy végre megegyezzenek egymással egy új létesítmény felhúzásában. Mivel ugyanakkor a csapat szurkolói támogatottsága - egyéb piaci szempontok mellett - nagyjából rendben működik. 

Ami LA-t illeti, ezzel alapvetően kettőre szűkült a szóba jöhető csapatok száma, maradt a Rams vagy a Raiders, a legjobb csapatról viszont egyelőre biztos lemaradt angyalváros.