Sokkoló fordulattal indult a gyilkossággal vádolt NFL-es pere

2015.02.11. 13:36

Másfél hete kezdődött el Aaron Hernandez, a gyilkossággal vádolt korábbi NFL-játékos pere Bostonban, de a hatalmas havazás miatt több tárgyalási napot is halasztani kellett már. Eközben viszont egy régóta emlegetett, döntő fontosságú fejlemény is megtörtént: vádalkut kötött és teljes immunitást kapott Hernandez menyasszonya, Shayanna Jenkins.

A bíróság által kiadott közlemény szerint amennyiben Jenkins nem tanúskodik, úgy börtönbüntetésre számíthat, de a védelem attól tart, hogy a nő maga vállalta, hogy mindenről kitálal, így nem kell majd kényszeríteni a vallomástételre.

Ennek viszont ellent mond, hogy Jenkins továbbra is Hernandez North Attleborough-i házában lakik a pár kétéves gyerekével, a tárgyalás eddigi napjain vőlegénye mögött ült, a múlt héten pedig, miután a testvére Hernandez ellen vallott, jegyzeteket osztott meg a védelemmel. A párt nem engedték összeházasodni a nyomozás megkezdése után, mert a házastársak nem kötelezhetőek, hogy terhelő vallomást tegyenek egymás ellen.

A vád szerint Jenkins korábban 29 pontban is hazudott a vallomásaiban, többek között arról is, hogy hova vitt egy dobozt a ház pincéjéből, amiben bizonyíték (a gyilkossághoz használ .45-ös Glock) lehetett - a vádalkuval pedig a hamis tanúzás alól is mentességet kapott. A tavaly augusztusban nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján az gyanítható, Hernandez kérte menyasszonyát, hogy szabaduljon meg a fegyvertől.

A magát ártatlannak valló Hernandezt Odin Lloyd 2013 júniusi meggyilkolásával vádolják - Lloyd a gyilkosság idején Jenkins testvérével járt. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport