A combine-ra megint kinyitott a szörnyraktár - ők voltak a kedvenceink

2015.02.25. 09:18

Az egész combine-t elsöpörte a UConn-ról érkezett Byron Jones utolsó napi vilárekordja az idei szintfelmérőn, de azért igyekszünk most összeszedni még néhány emlékezetes teljesítményt, és a 2015-ös combine számunkra szimpatikus szörnyetegeit. 

Mondjuk először nem kifejezetten egy szörnyeteg jön, de van abban valami szomorú, hogy pont egy UAB-játékosé lett a leggyorsabb 40 yardos idő, hiszen az alabamai kiscsapat megszűnését az idény végén jelentették be, elég nagy dráma volt. Kistermetű elkapójuk, J.J. Nelson a combine-on pedig csak azért nem kapta meg a korábban felajánlott 100 ezer dollárt az Adidastól, mert nem az ő (szerződéses) szerelésükben rohant. Nelson sprintje hivatalosan  4,28-as volt, a pénzjutalmat meg Michigan State-ról érkezett Trae Waynes kapta 4,31-re.

Az egy dolog, hogy Chris Conley, a Georgia Bulldogs elkapója 4,35-öt futott 40 yardon, és ezzel a negyedik lett a mezőnyben, de aztán a verticalja egészen elképesztő lett, 45 incses súlypontemelkedést mutatott be, ezzel combine-rekordot döntött. Byron Jones hétfőn 1,3 centire maradt el ettől, úgyhogy a következő évig biztos Conley lesz a csúcstartó, távolugrásban pedig a második lett Jones után. Szörnyeteg!

Az elkapóknál a West Virginiáról érkezett Kevin White is bizonyított, 4,35-ös ideje a 40 yardos sprinten eléggé statement-jellegű volt azok felé, akik kételkedtek a sebességében, emellé még jött egy 36,5-ös vertical, úgyhogy most a combine után úgy tűnik, ő lesz az első elkapó, akit kiválasztanák az idei drafton. 

A linebackerek közül Vic Beasley mindenkit rabul ejtett. Egyrészt a clemsonos leggyorsabb volt az LB-mezőnyben 4,53-mal, fekvenyomásban sem volt nála jobb, súlypontemelkedése és távolugrása alapján a harmadik volt posztján, feljebb is tornázta a draftértékét, már az első tíz sem kizárt. Igazán csak egyetlen ember versenyezhetett vele, a Kentuckyról érkezett Bud Depree. A 193 centis, 122 kilós DE/OLB hibrid 4.57-et futott 40-en, amit megtoldott egy 42 incses súlypontemelkedéssel.

Valószínűleg a combine előtt az emberek 98 százalékának fogalma sem volt arról, hogy ki az az Ali Marpet, maximum annak, aki látta a Senior Bowlt. A Div III-as Hobartról érkezett OL jó eséllyel felkeltette több NFL-csapat érdeklődését az első napon nyújtott teljesítményével, 4,98-as idejével a legjobb volt a mezőnyében, fekvenyomásban az ötödik volt, és 30,5 incses verticalt mutatott be - mindezzel olyannyira sikere volt, hogy már arról lehet hallani, hogy akár a draft második napján elvihetik.A Hobartnak óriási lenne, ha NFL-játékosuk lenne, a harmincas évek óta nem adtak a profik közé futballistát.