Szénné erősítheti magát a Browns

2015.03.02. 13:40

Lement a Super Bowl, nyert a Patriots, mindenki megnyugodhat, a leállásra viszont nem nagyon van idő, mert egyrészt alig ért véget a combine, de nagyjából máris itt a free agency. Úgyhogy itt az idő arra, hogy divíziónként átnézzük, melyik csapatra mi várhat – az AFC North-nál kezdve.

Baltimore Ravens

Első pick: 1/26, cap space: 5,2 millió dollár, szabadügynökök száma: 28

Ötmillió dollár nem sok, de gyorsan tudnak sokkal több mozgásteret adni maguknak, ha leülnek Joe Flaccóval, Terrell Suggsszal, Haloti Ngatával, Marshal Yandával, vagy épp Elvis Dumervillel tárgyalni egy kis fizetéscsökkentésről, vagy a már jól bevett átstrukturálásról. Főleg Ngata helyzete kérdéses, mert 16 milliót (a csapatban a legtöbbet) foglal a capből 31 évesen, úgyhogy akár cutolhatják is, ha nem hajlandó átszervezni a dealt.

torrey_home.jpg

Chris Canty is ebbe a kategóriába esett, de vele inkább szakítottak, hogy legyen hely Torrey Smith, Owen Daniels, Jah Reid, Pernell McPhee, Justin Tucker (RFA) és Justin Forsett megtartására. Utóbbi különösen fontos lehet Ray Rice elengedése miatt, de Smith is nagyon hiányozna Flaccónak, még a TE Dennis Pitta visszatérésével is, hiszen az új OC-vel, Marc Trestmannel is össze kell szoknia majd.

Leginkább használható cornerekre és elkapókra lenne szükségük, még akkor is, ha Torrey Smith marad, mert Steve Smith bármilyen kemény volt is, idén már 36 éves lesz. A jó hír, hogy biztos van valami tervük, különben nem bontották volna fel Jacoby Jones szerződését.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: **

Cincinnati Bengals

Első pick: 1/21, cap space: 38,5 millió dollár, szabadügynökök száma: 19

Nem kell túlzottan aggódni ott, ahol az a legnagyobb kérdés, hogy mit kezd az ember az offseasonben Jermaine Gresham és Ray Maualuga szerződéseivel. Ha épp úgy döntenek, mindkettő pótolható, bő 34 millióból meg aztán pláne. A guard Clint Boling viszont alighanem maradni fog, fontos blokkoló volt Jeremy Hill előtt.

Persze az egész mit sem ér, ha egyből kiesnek, amint bejutnak a playoffba. Pedig a keret tele van fiatal tehetséggel, szóval van is mire építeni. Mivel az egész szezonban csak 20 sacket hoztak össze, leginkább DE és DT kellene nekik, már persze amíg nem döntenek úgy, hogy elég volt Andy Dalton középszerűségéből.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: ***

Cleveland Browns

Első pick: 1/12, cap space: 49,9 millió dollár, szabadügynökök száma: 19

Költhető pénznél talán csak gondból van több Clevelandben: Mr. Football rehabon, Josh Gordon minimum egy teljes szezonos eltiltáson, és közben még zajlik a textgate nyomozása is, ami miatt ilyen-olyan büntetésre számíthat a csapat.

Kyle Shanahan elment, John DeFilippo az új OC, vele is össze kell állnia a csapatnak, ami úgy külön gond lehet, hogy az eddigi QB Brian Hoyer szabadon mehet, ahova akar. Jordan Cameron nem akar maradni, de ha franchise tagelik, nem sok választása lesz.

Van két pick az első körben, azon kívül is még nyolc, csomó pénzt költhetnek, de valahogy meg kell majd győzni a játékosokat, hogy minden rendben lesz 2015-ben náluk. Cameron mellett Tashaun Gipson (RFA) és Jabaal Sheard a két legnagyobb FA, mindketten sérüléssel bajlódtak a szezon végén, ami csökkentheti az árukat.

jabaal-sheard-de-cleveland-browns_pg_600.jpg

Hoyer szinte biztos nem kell már nekik azok után, hogy elég sok pénzt vágtak Josh McCownhoz, de a két első körö pickkel akár fel is mehetnek Marcus Mariotáért.... Elkapó is kéne, na meg erősítés a védelembe, ami utolsó volt 2014-ben a futás ellen, szóval lesz hova költeni.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: *****

Pittsburgh Steelers

Első pick: 1/22, cap space: 8,3 millió dollár, szabadügynökök száma: 16

Dick LeBeau 10 év után távozott a védelem éléről, vagyis részben új korszak kezdődik a Steelersnél, ahol egyébként is jó pár fontos döntésre van kilátás. Nem sok pénzük van, úgyhogy pár játékossal egyezkedni kell majd: erre Ben Roethlisberger az első számú esélyes, hiszen most ér majd a Super Bowl-győzelem előtt aláírt szerződés végére.

A második pedig a legendás Troy Polamalu, aki a negyedik legtöbb cap space-t vinné el 2015-ben 8,25 millióval, miközben már régen nem játszik a legjobb formájában. Tavaly már átvariálták a szerződését, de lehet, hogy a safety nem akarja ezt csinálni a végtelenségig.

Ha csinálnak némi helyet, Jason Worildsnél csörög majd elsőként a telefon, hogy hosszabbítanának vele - két szezon alatt már 15,5 sacknél jár, ezt pedig honorálni kell. Corner és szélső LB poszton is erősíteni kell majd, de fiatal a védelem, Keith Butler pedig a kedvére alakíthatja majd. És Bell mögé is kell egy megbízható csere.

Ennyire lesznek nagy játékosok a piacon: *