Feltörölték a padlót az ország egyik legjobb csapatával

2015.10.04. 12:09

Októberrel elkezdődtek az igazi konferencián belüli harcok az egyetemi bajnokságban, kapásból néhány nagy meglepetéssel, és olyan csapatok is veretlenek tudtak maradni, melyektől a szezon előtt nem sokra számítottunk volna. Mozgalmas szombat volt, összegzünk. 

Kösz, még talpon vagyunk

Az Ohio State eddig elég egyértelműen uralta az első helyet az AP listáján, de ez alighanem változni fog, mivel az Indiana ellen megint volt gond bőven. A defense-szel nincs különösebb gond, a támadójátékban viszont az ötödik hét után is sok a bizonytalanság, de Urban Meyer továbbra is ragaszkodik Cardale Joneshoz. Egyelőre egy Ezekiel Elliot az előnye a Buckeyesnak mindenki mással szemben, igaz, ez épp elég. (mérleg 5-0)

  • Indiana-Ohio State 27-34

A Michigan State is ráhozta a szívbajt a szurkolóira a Purdue elleni hazai meccsen, ahol a végén még oda kellett figyelni, nehogy valami baj legyen. Az Oregon elverése óta nem igazán ad okot arra a Spartans, hogy elájuljunk tőlük. (mérleg 5-0)

  • Michigan State-Purdue-24-21

A TCU a Texas Tech elleni thriller után könnyű házi feladatot kapott: feltörölte a padlót a reménytelenül rossz Texassal. Már az első negyed felénél eldöntötték a meccset, a vége egy 50-7-es kiütés lett. A támadójátékkal nincs gond, az öt touchdown-passzt kiosztó Trevone Boykin és Josh Doctson továbbra is mesés. A konferencián belüli menetrendbe belefelé menet az lesz a kérdés, hogy a megfogyatkozott védelem, hogy bírja majd.  (mérleg 5-0)

  • TCU-Texas Tech 50-7

A Baylor a múlt héten elfáradt Texas Tech ellen könnyedén győzött, és továbbra is playoff-esélyesként lépdel előre. Seth Russell irányító 286 yardot passzolt, volt négy TD-passza és futott mellé még kettőt, Shock Linwood 221 yardot futott és két touchdownt termelt. Ez is jezi, hogy a Baylor-offense továbbra is félelmetes számokat pakol fel a táblára, és egy darabig még nem is állítják meg őket. (mérleg 5-0)

  • Baylor-Texas Tech 63-35

És hogy még Texasban maradjunk egy kicsit: a Texas A&M szépen csöndben playoff-esélyes csapattá nőtte magát, a Missisippi State ellen második konferencián belüli meccsét is megnyerte. A támadójátékot eddig is öröm volt nézni Kyle Allen vezetésével, ám a védelem is egyre jobban kezd összeállni, és lehet rá számítani, amikor igazán nagy szükség van rá, persze a nagy tesztek majd csak most jönnnek. (mérleg 5-0)

  • Texas A&M-Mississippi State 30-17

Hello, a nagyfiúk klubjában Florida Gators, élvezd ki, hogy itt lehetsz. Lehetett rá számítani, hogy a Gators-védelemmel meggyűlik majd az Ole Miss baja, de hogy a floridaiak ilyen meggyőződéssel állítják meg az eddig maximális fordulatszámon pörgő Chad Kellyt és a Rebels offensét, arra nem. Pazar teljesítményt nyújtottak, és egy harmadikként rangsorolt csapatot így elverni elég komoly fegyvertény, feljebb is fognak kúszni. A Missouri ellen jöhet a következő győzelem. (mérleg 5-0)

  • Florida Gators-Ole Miss 38-10

Az LSU robog tovább, sikerült átgyalogolni a futás elleni védekezésben tök utolsó Eastern Michiganen, és nem is ezzel volt a baj, hanem, hogy a védelmük megint sok pontot kapott egy gyenge ellenféltől. De amíg van egy Leonard Fournette, addig autópilótára lehet kapcsolni, és garantáltak a kötelező győzelmek. Ám jövő héten már elindul az SEC-program. (mérleg 4-0)

  • LSU-Eastern Michigan 44-22

A Clemsonnak a szakadő esőben sikerült megvernie a labdákat vesztő Notre Dame-t otthon, igaz, a vége egy kicsit szoros lett, egy visszavert kétpontos kísérleten múlt. Egy keményebb ellenfél ellen őrizték meg veretlenségüket, és amíg Deshaun Watson egészséges, addig az ACC-ben ők tűnnek a legjobb csapatnak, bocs Florida State. (mérleg 5-0)

  • Clemson-Notre Dame 24-22

Az Oklahoma győzelemmel kezdte a konferencián belüli programot, a West Virginia elleni győzelem után leginkább a védelemre lehet büszkének lenni, ami öt turnovert harcolt ki, és a végtelenségig zaklatta az ellenfél irányítóját. Jobb lesz, ha nem csak a két nagyra figyelünk a Big 12-ben. (mérleg 4-0)

  • Oklahoma-West Virginia 44-24

Veretlen maradt az Oklahoma State, a Northwestern, az Iowa és a Cal is, de ez az a klub, amit még mindig érdemes kicsit fenntartással kezelni, mindenesetre elég figyelemreméltó, amit eddig elértek. A Northwestern a Michigan, a Cal pedig az idei szezon meglepetéscsapata, a Utah ellen folytatja, szóval megmutathatják, hogy érdemes őket komolyan venni. Az Iowára az Illinois vár. 

Ugrásra készen

És akkor ott van a Michigan Wolverines, ahol Jim Harbaugh már nem csak hype-ot generál, hanem egyre combosabb csapatot. Oké, a Maryland volt az ellenfél, de idegenben nyertek, és második olyan meccsüket játszották, hogy az ellenfelet nullázták. Minden úgy alakul, ahogy Harbaugh eddigi csapatainál: masszív védelem, erős futójáték. A szezon végére nagyon kemény ellenfél lesz a Michigan. (mérleg: 4-1)

  • Maryland-Michigan 0-28

Ha valaki kételkedett abban, hogy az Alabama visszatalál a régi önmagához az Ole Miss elleni vereség után, akkor most a Georgia elleni meccsen megkapta a választ, mennyire kell aggódni értük. Egy küzdősebb első negyed után az alabamaiak ellentmondást nem tűrve nyertek, a Bulldogsnál maximum annak örülhettek, hogy Nick Chubbnak meglett a 13. olyan meccse, amikor 100 yard fölött futott, és ez új rekord. Az Alabama nagyon rendben van, mennek tovább a rájátszásért.

  • Georgia-Alabama 38-10

A Stanford vereségét a Northwestern ellen ilyen távlatból már nem is kell meglepetésként kezeni, és azóta nagyon magára talált a Cardinals, elverték a USC-t és szombat éjjel az Arizona ellen is olyan produkcióval álltak elő, mint egy playoffra pályázó csapat. Kevn Hogan majdhogynem tökéletes volt, a futójáték egyre jobb, a Stanfordot pedig komolyan kell venni. (mérleg 4-1).

  • Stanford-Arizona 55-17

Egy lépés vissza

Tavaly 7-0 után esett össze az Ole Miss, és rohant bele indokolatlanul nagy vereségekbe, most a Florida ellen mutatták meg: ha kikapnak, akkor azt komolyan is gondolják. Kicsit olyan, mintha még mindig az Alabama elleni győzelmet nyögné a csapat, elég fáradtnak tűntek többen is a védelemben. Nagy baj még így sincs, mert a SEC Westben másnak is nehéz lesz veretlenül lehozni a szezont. (mérleg 4-1)

A UCLA-vel csak nehogy megint az legyen, mint tavaly, amikor veretlen szeptember után konferencián belül gyorsan jött két vereség, és aztán úsztak is a playoff-remények. Az eddig vérszegény Arizona State komoly leckét adott a Bruinsnak, ami egész meccsen reménytelennek tűnt, úgyhogy oda a veretlenség. (mérleg 4-1)

  • UCLA-Arizona State 23-38