Így kell berobbanni az NFL-be: első elkapásból 42 yardos TD

2015.10.09. 10:00

Bár a Houston Texans és az Indianapolis Colts is nehéz helyzetbe került az irányítóival, mindkét csapatnak sikerült egészen jó teljesítményt összehoznia a csütörtöki rangadón. Ugyan nem egyedül a Texans-elkapó Jaelan Strongról szólt a meccs, az újoncnak mégis sikerült az első NFL-elkapásával nagyot alkotnia, hiszen az első félidő végén egy 42 yardos bombát húzott be az utolsó másodpercekben.

Addigra már irányítót is cserélt a Houston, a kisebb sérülést összeszedő Ryan Mallett helyére Brian Hoyer állt be, ő küldte meg a passzt Strong irányíába, aki nagyjából nyolc védő között húzta le a labdát.

Jaelen Strong Hail Mary elkapása

Strongnak tavaly még egyetemistaként is volt egy hasonló villanása, akkor az Arizona State játékosaként a jóval esélyesebb USC-t verték az ő hosszú elkapásával.

Hoyer élt is a lehetőséggel Mallett helyére beállva, 312 yardot és két TD-t passzolt, mindkettőt Strongnak, de DeAndre Hopkins is kitett magáért a maga 169 elkapott yardjával, de ez is kevés volt a hazaiaknak.

Pedig a Colts is gondokkal érkezett Houstonba: a sztárirányító Andrew Luck vállsérülés miatt sorban második meccsét hagyta ki, a cseréje, Matt Hasselbeck pedig kedd hajnali 2-kor még a sürgősségin volt, annyira magas volt a láza, és még a meccs előtt is infúzión volt. Hasselbeck ennek ellenére a remek futójátékkal együtt hozni tudta a meccset. A 40 éves irányító némi meglepetésre a szintén veterán elkapó, a 34 éves Andre Johnson felé dobálgatott, lett is két TD-elkapása.

Pozitív jel viszont a Houstonnak, hogy az eddig igencsak az elvárások alatt teljesítő védelemben a 2014-es draft első választottja, Jadeveon Clowney is elkezdett visszatérni a térdsérülése előtti formájába.

Jadeveon Clowney újra a régi

Győzelmével a Colts már 3-2-vel áll, a Houston viszont 1-4-re csúszott le.

Eredemény

Indianapoli Colts-Houston Texans 27-20