Iszonyú tökös játékkal döntött a Steelers

2015.10.13. 10:53

A pillanat töredékéig úgy tűnt, hogy a Seahawks utána Pittsburgh Steelersnek is sikerült túlgondolnia , hogyan is lehet meccset nyerni egy yardról, a nagyon bevállalós játék viszont bejött nekik, nem is akárhogy.

Az utolsó másodpercig nyílt volt az NFL hétfő esti meccse, a Pittsburgh Steelers-San Diego Chargers, a vendég pittsburghiek pedig nem voltak szívbajosak a befejezésnél.

20-17-re vezetett a Chargers 5 másodperccel a vége előtt, a Steelersnek pedig még volt egy időkérése, tehát vagy passzolniuk kellett volna 1 yardról, hogy ha az sikertelen, megálljon az óra, vagy valami nagyon gyors futójátékot kellett volna hívniuk, hogy ha meg is állítják őket a Chargers védői, legyen idejük még egyenlíteni a mezőnygóllal.

Na persze a Steelers pont nem ezt csinálta, hanem wildcattel álltak fel, vagyis az irányító Michael Vicket egy elkapói pozícióba küldték, az irányító helyén pedig a futó Le'Veon Bell állt fel. Ő is kapta a labdát, és egyből futott vele. Mivel a snap pillanatában 7 yardra volt a gólvonaltól, még ha egyenesen is fut, nagyon kicentizve ért volna oda 5 másodperc alatt a falon át, Bell ráadásul kifelé tört, és fenn is akadt a védőkön 1-1,5 yardnál.

Mégis beküzdötte magát valahogy az end zone-ba, 24-20-ra megnyerve csapatának a meccset.

Le'Veon Bell győztes TD-je

A Steelersnek persze kellett egy kis segítség a védelemtől is, a harmadik negyedben Antwon Blake egy 70 yardos interception végén szerzett TD-t, amivel 10-7-re fordítottak. A visszahordása alatt a Chargers támadófalemberei nem hajtották túl magukat, hogy megállítsák Blake-et, pedig erre bőven lett volna lehetőségük.

Blake 70 yardos INT return TD-je

A Chargers ugyan kikapott, de jól jel lehet számukra, hogy a négymeccses eltiltásából visszatérő 35 éves tight end, Antonio Gates két touchdownt is szerzett, vagyis a következő meccseken még jobb formába is kerülhet. Gates ezzel már 100 TD-nél jár, amivel a TE-ek között második Tony Gonzalez mögött.

Eredmény

  • Pittsburgh Steelers-San  Diego  Chargers 24-20

A Steelers 3-2-es mérleggel áll, a Chargers 2-3-mal.