Elment az esze ez egyetemi bajnokság isteneinek!

2015.11.11. 11:07

Kedd este kiadta a második rangsort a Playoff committee, és hát elég erős a gyanús, hogy valamit nagyon, de nagyon csúnyán benéztek, vagy mondjuk a statisztikák, az idei mezőny és a csapatok erőssége kapcsán egészen másképp nézik a dolgokat.

A top 15

  1. Clemson Tigers (9-0)
  2. Alabama Crimson Tide (8-1)
  3. Ohio State Buckeyes (9-0)
  4. Notre Dame Fighting Irish (8-1)
  5. Iowa Hawkeyes (9-0)
  6. Baylor Bears (8-0)
  7. Stanford Cardinal (8-1)
  8. Oklahoma State Cowboys (9-0)
  9. LSU Tigers (7-1)
  10. Utah Utes (8-1)
  11. Florida Gators (8-1)
  12. Oklahoma Sooners (8-1)
  13. Michigan State Spartans (8-1)
  14. Michigan Wolverines (7-2)
  15. TCU Horned Frogs (8-1)

A legkirívóbb az egészben a veretlen Iowa ÖTÖDIK helyre pakolása, ami egy vicc, több okból is. Egyrészt, ha az Ohio State-et állandóan azzal ütik, hogy gyenge a sorsolása, és emiatt csak a harmadik helyre teszik őket, akkor mit keres az Iowa az ötödik helyen???

Főleg úgy, hogy a szintén veretlen, a Big12-ben a TCU-t agyonverő Oklahoma State csak a nyolcadik. Sőt, szegény Cowboyst még a szezont a Northwestern elleni vereséggel kezdő Stanford, és az első helyre pakolt Clemson ellen elbukó Notre Dame is előttük van, vagy épp a Baylor, ami nagyjából ugyanazokkal a csapatokkal játszott, mint az Oklahoma State, csak épp a TCU-t még nem csinálták ki.

Az is elég furcsa, hogy a TCU mélyebbre zuhant a bivalyerős Cowboys elleni vereségtől, mint a Michigan State, amit a Nebraska intézett el... De tényleg, egy két vereséget összeszedő Michigan mitől erősebb a Horned Frogsnál?

És nem, nem érdekel, hogy az Iowa négy csapatot vert, ami pozitív mérleggel áll, a Big12 veretlenjei meg összesen kettőt, mert azok a Big Ten-csapatok iszonyatosan gyengék, még ha egymást meg is tudják verni.

Szóval kedves Playoff Committee, marha gyorsan kapjátok össze magatokat, mert ez a viccparádé nevetséges. Szerencsére még van négy forduló azoknak, akik döntőznek a saját főcsoportjukban, úgyhogy van remény arra, hogy adott esetben a következő kihulló csapat helyére NEM AZ IOWÁT nyomják be.

Mert jelen állás szerint még azt is el tudom képzelni, hogy ha az Iowa ki is kap a főcsoportdöntőben, akkor is előrébb veszik őket, mint mondjuk az egy vagy nulla vereséggel álló Big 12-legjobbat.