Mindenki csak nézett, mit művel a 39 éves Manning

2016.01.25. 13:07

A vasárnap esti Denver Broncos-New England Patriots főcsoportdöntő egyik legváratlanabb pillanata volt, amikor 39 éves Peyton Manning futásnak eredt a meccs harmadik negyedében. 

A Broncos 17-12-re vezetett, harmadik kísérletből tíz yardot kellett megtenni mélyen a saját térfelükön, de Peyton Manning nem tudott kinek passzolni. Mégse vágta el vaktában a labdát, hanem mielőtt odaértek volna hozzá a Patriots védői, megindult előre. Nyilván harminckilenc évesen nem volt észvesztő sebessége, pláne, hogy egy talpszalag-szakadás után került vissza nemrég a csapatba. 

Kövesse a 120 yardot Facebookon is!

A futás végén még azt is bevállalta, hogy az épségét nem kímélve előrevetődött, és nem lábbal előre csúszott, ahogy ilyenkor szoktak az irányítók.

Hogy ez mennyire meglepő volt Manningtől, azt a csapattársai reakciói adták át a legjobban.

Manningnek

  • nem volt ilyen hosszú futása a rájátszásban 2000 óta, akkor a Tennessee Titanst büntette egy 15 yardos futással,
  • és utoljára 2002-ben, a Cincinnati Bengals ellen futott first downt harmadik és tízről, vagy hosszabb távolságról,
  • karrierje legjobbja egyébként egy harminchárom yardos TD-futás volt még 2001 novemberében a Bills ellen. 
Peyton Manning 33 yard touchdown run, November 4, 2001

Ami különösen vicces volt, hogy a futójáték annyira nem ment egyik csapatnak sem, hogy meccsnek ebben a szakaszában 39 éves Peyton Manningé volt a leghosszabb futás a tizenkét yarddal, a második leghosszabb, egy tizenegy yardos pedig a 38 éves Tom Bradyé, azaz egy másik irányítóé. 

Végül a Broncos-futójátékos C.J. Anderson tett arról, hogy ne a két quarterback vezessen, és egy harmincyardos futással az élre állt, mindenesetre a Patriotsnál Brady futott a legtöbbet tizenhárom yarddal.  A denveriek 20-18-ra nyerték meg a meccset, és készülhetnek a Carolina Panthers elleni Super Bowlra, ahol Peyton Manning mindenképp rekordot dönt: ő lesz a döntők történetének legidősebb irányítója.