12 csavar van a karjában, de ez a legkisebb baja

2016.02.07. 14:09

Van egy fémlap, és nagyjából 11-12 csavar a karomban. Ez van, ezt kell szeretni.

Így reagált arra Thomas Davis, a Super Bowlba jutott Carolina Panthers egyik legjobb védőjátékosa, hogy az Arizona Cardinals ellen megnyert NFC főcsoportdöntő második negyedében megsérült két héttel ezelőtt. Egy olyan kartörés után, amit elszenvedett, általában 6-8 hét kihagyás vár egy játékosra, Davisnek viszont meg sem fordult a fejében, hogy kihagyja élete meccsét. Már csak azért sem, mert jelek szerint tényleg elpusztíthatatlan.

A 32 éves Davis könnyen lehet, hogy soha többet nem jut már Super Bowl közelébe, így mindenképp pályára akar lépni. Amikor a Cardinals ellen Darren Fellsszel ütközve megsérült, csak annyit lehetett tudni, hogy eltört a karja, az csak mérkőzés másnapján, hétfőn derült ki, hogy műteni is kell.

Kövesse a 120 yardot Facebookon is!

Az Ohio State egyetem egyik professzora, Dr. Aloiya Earl elárulta az SBNationnek, hogy operálni akkor kell a törést, ha elmozdultak a csontok, és ezért rögzíteni kell azt a gyógyulás idejére. Ez nagyjából 6 hétig tart, ezért normál esetben kizárt lenne, hogy Davis játsszon, de azt ő is elismerte, hogy a védőjátékos kórtörténete alapján szinte biztos, hogy pályán lesz, ha a csapat orvosai ezt megengedik neki.

És hogy mire gondolt ezzel Dr. Earl? Valószínűleg részben arra, hogy Thomas Davis az NFL történetének egyetlen olyan ismert játékosa, aki háromszor is elszakította elülső keresztszalagját (ACL) ugyanabban a térdében, és vissza tudott térni az NFL-be. Davis pedig nem simán csak visszatért.

A legutóbbi, 2011-es szalagszakadása óta csak 2 mérkőzést hagyott ki négy szezon alatt, és mind a négy idényben legalább 100 szerelést csinált a Panthers védelmében – a harmadik sérülése előtt egy szezonban tudott csak 100 fölé menni. Idén ráadásul a Pro Bowlra és az All-Pro-keretbe is beválogatták, elismerve a munkáját.

De ha kellene még bizonyíték, hogy Davis tényleg elpusztíthatatlan, ha sérülésekről van szó, az alábbi videó alighanem elég jó példa erre.

Davis októberben, a Seattle Seahawks elleni meccsen annyira szerencsétlenül ütközött J.R. Sweezyvel, hogy az egyik ujja teljesen kificamodott. A védőnek több sem kellett, lépett kettőt, visszarántotta az ujját a helyére még a játék közben, majd ő maga csinálta meg a szerelést a Seahawks futójátékosán.

Nem nagy ügy, elégszer kiugrottak már az ujjaim, hogy tudjam, mit kell csinálnom. Ez semmiség volt, egyszer Miamiban a csontom is átütötte a bőröm.

Davis február elején már vissza is tért a Panthers edzéseire, igaz, karján egy hatalmas gipsz nehezíti a dolgát, de ez sem hátráltathatta abban, hogy ott legyen vasárnap a pályán.

A Super Bowl 50-et hétfő 0.30-tól online közvetíti a 120 yard.