Dráma és agyrázkódás-para az NFL-nyitányon

2016.09.09. 09:02

Elképesztően jó, és drámai befejezést hozó meccsel indult az NFL 2016-os szezonja, ami a 2014-es kezdéshez hasonlóan megint egyből agyrázkódás-problémát hozott, ezúttal a Carolina-irányító Cam Newton volt az elszenvedője.

Ne maradjon le semmiről!

Két játékosnak különösen jól kezdődött a 2016-os szezon, a Denver Broncosbna az újonc fullback Andy Janovich első NFL-futásából 28 yardos touchdownt szerzett, a túloldalon pedig az újoncszezonját sérülés miatt kihagyó Kelvin Benjamin szerezte meg első TD-jét.

Ők ketten szerezték a meccs első pontjait, a félidőben viszont 17-7 volt az állás a Panthers javára, de innen is sikerült elbukniuk. A Broncos védelme ugyanis ugyanolyan pusztító volt, mint a döntőben, ott ütötték Newtont, ahol érték, így még az is belefért, hogy a támadósoruk három labdát veszítsen: a futójátékos Devontae Booker csinált fumble-t, az élete első NFL-passzait indító, Peyton Manning helyét átvevő Trevor Siemian pedig két interceptiont is dobott.

Ezzel együtt viszont mégis győzelemmel zárt első meccsén, amin kezdett – vagy egyáltalán értelmes formában játszott –, mert Graham Gano, a Panthers rúgójátékosa 21-20-as állásnál mezőnygólt hibázott másodpercekkel a vége előtt.

Addigra már Cam Newton sem volt teljesen rendben a rengeteg ütéstől, amit a fejére kapott. Az utolsótól például szinte biztos, hogy agyrázkódást kapott, mert bár pályán maradt érthetetlen módon, a meccs utáni sajtótájékoztatón nem emlékezett a mérkőzés legvégére és az azt követő percekre.

A szezonnyitón egyébként a Broncos védője, Brandon Marshall is csatlakozott a 49ers-irányító Colin Kaepernick tiltakozásához, és féltérden hallgatta végig az amerikai himnuszt, hogy felhívja a figyelmet a feketéket érintő rossz bánásmódra.

A nyitómeccs végeredménye

Carolina Panthers-Denver Broncos 20-21