Tom Brady sem tud olyat, mint amivel a sokadik cseréje villant

2016.09.23. 05:45

Nem állt túl jól a New England Patriots múlt vasárnap, amikor megsérült az eltiltott irányító, Tom Brady első számú helyettese, Jimmy Garoppolo. De hiába kezdett egy újonc, Jacoby Brissett a legfontosabb ponton a csütörtöki, Houston Texans elleni mérkőzésen, a csapat egy pillanatra sem ingott meg, sőt, kiütéssel nyert.

Ne maradjon le semmiről!

Garoppolo a szombaton elszenvedett vállsérülése után nem tudta vállalni a játékot, így 1995 után először egy újonc irányítót küldött pályára kezdőként Bill Belichick a csapatában. A rövid, háromnapos készülés után nem is kért túl sokat Brissett-től a Patriotsnál, a támadócsapat leginkább futójátékokra és rövidebb passzokra épített, de a meccs első touchdownjánál mégis a fiatal irányító villant: egy direkt a sebességére épített játéknál forgott ki jobbra a fal mögül, majd amikor látta, hogy hatalmas üres terület van előtte, meg sem állt a célterületig, 27 yardos TD-t szerezve.

Nagy segítség volt persze Brissettnek az is, hogy az egész csapat majdnem hibátlanul játszott mellette. A támadófal jól védte a fiatal irányítót, akit a Texans védelme csak egyszer tudott földre vinni. A hazai védelem viszont szerzett egy labdát, sőt, a speciális csapatrész is hozzátette a magáét, amikor a harmadik negyedben 10-0-s állásnál egyből visszaszerezték a labdát a Patriots kirúgása után.

Ez volt az a pont, ahol eldőlni látszott a meccs, a megszerzett labdából a támadók gyorsan touchdownt szereztek, majd a negyedik negyed elején LeGarrette Blount a második, 41 yardos touchdownjával végleg eldöntötte a meccset, beállítva a 27-0-s végeredményt.

Brissett 103 passzolt yarddal, 19 próbálkozásból 11 jó átadással zárta a meccset, jól látszik tehát, hogy semmi extrát nem alkotott, de legfontosabbat így is megcsinálta, mert nem követett el végzetes hibákat, és nem ment bele felesleges ütközésekbe sem, hogy esetleg az elkapó Julian Edelmant kelljen bevetni, mint vészirányító.

A Texans 2003 után története második kiütéses vereségét szenvedte el. A mérkőzés után a Patriots 3-0-s mérleggel áll úgy, hogy Tom Brady, a csapat legjobbja még egy percet sem játszott. A New England október 2-án a csoportrivális Buffalo Bills ellen folytatja majd, addig van ideje gyógyulni Garoppolónak, illetve készülni Brissettnek.