Jim Harbaugh bosszút állhat azért, ami a legjobban fáj

2016.10.29. 10:44

A tavalyi egyetemi szezon egyik legdrámaibb befejezését hozta a Michigan-Michigan State, ennek rendezik most a hétvégén a visszavágóját, de ennél még sokkal többet is kapunk a szombat estétől. Programot ajánlunk a kilencedik hét szombati meccsmaratonjából.

ó

18.00: Michigan State Spartans-Michigan Wolverines

Kezdjük is rögtön az esti hatos Michigan State-Michigannel, ahol lesz mit megbosszulnia Jim Harbaughnak. Akkor a Wolverines öt győztes meccsel a háta mögött érkezett, a Spartans pedig még veretlen volt, ezt látszott elveszíteni a végén. Ám amikor a nagy rangadóbó tíz másodperc volt hátra, amikor a Michigan puntere kiejtette a labdát, amire lecsapott az ellenfél, és győztes touchdownt szerzett. 

Tizenkét hónappal később már teljesen más előjelekkel megy neki a két csapat az állami rangadónak. A Michigan a második kiemelt a 128. csapatos első osztályban, és sorra pofozták végig az ellenfeleiket, míg a Michigan State biztatóan kezdett, de aztán összerogyott a sok távozó miatt. Harbaugh csapata nagy féktelen rombolásba kezdhet a meccsen, és számítsunk arra, hogy Harbaugh négy TD-nyi előnyben is rámegy majd a kétpontosra, esetleg újra előrántja a michigani százlábú formációt. Ha az nem bosszúmeccs, akkor semmi, indításnak tökéletes lesz. 

18.00: Oklahoma State Cowboys-West Virginia Mountaineers

Aztán ha nagyon elhúzna a Michigan, akkor érdemes beugrani a Big 12 konferenciába, ahol a még veretlen West Virginia az Oklahoma State-tel meccsel. A Mountaineers az idei Oklahoma State, vagyis egészen sokáig menetelnek vereség nélkül, de ez azért is van, hogy a Big 12-ben a jobb csapatoknak jellemzően a végére sűrűsödik be a programja. A West Virginiának hozni kellene ezt a meccset, nemcsak azért, mert irányítójuk, Skyler Howard szép csöndben felzárkózott az irányítók élmezőnyébe, hanem azért is, mert a védelmük az olyan pontgyáros csapatokat, mint a Texas Tech is meg tudott fékezni. Érdekes lesz, hogy mire mennek a passzorientált Cowboys ellen.

21.30: Utah Utes-Washington Huskies

Aztán fél tíztől már komolyodik a helyzet, mert jön egy olyan meccs, ami akár arról is dönthet, hogy lesz-e a Pack 12 konferenciának csapata a négycsapatos rájátszásban. A veretlen és negyedik kiemelt Washington ugyanis a tizenhetedik Utah vendége lesz. Miért lenne olyan nagy szám a negyedik és a tizenhetedik meccse? Egyrészt azért tipikus csapdameccs ez, ugyanis magaslaton, Salt Lake Cityben nem könnyű játszani, másérszt a Utah védelme elég combos, hogy kellemetlenségeket okozzon a Jake Browning vezette támadóegységnek. Browningot azért nem kell félteni, az ország második legjobb QBR-jével rendelkezik, és 26 TD-passza mellett csak kétszer adta el a labdát, a Utah támadójátéka már egészen más kategória. Ha a Washington nyer, óriási lépést tehetnek a konferenciagyőzelem és a rájátszás felé, ha a Utah győz, bajban a Pac 12. 

Jake Browning
Jake Browning

Alternatívaként fél tíztől Florida-Georgia, amiben benne van a drámapotenciál, vagy a Big 12-ben szintén veretlen Baylor és a Texas meccse, ezen meg kinyílhat a touchdownszatyor. 

1.00: Wisconsin Badgers-Nebraska Cornhuskers

Éjjel egytől is egy veretlen csapatra, a Big 10-ben menetelő Nebraskára vár egy elég komoly próbatétel a Wisconsin otthonában. A Nebraskában idén rendbe szedték a dolgokat támadójáték terén, a Wisconsin viszont eddig csak két top 10-es csapattól az Ohio State-től és a Michigantől kapott ki, és mindkettőt csak egy touchdownnal bukta. Most is azon múlhat a dolog, hogy JJ Watt öccsével, TJ Watt-tal az élen mekkora nyomást tudnak majd helyezni Tommy Armstrong irányítóra, aki elég pontatlanná válik, ha megszorongatják. 

1.15: Ole Miss Rebels-Auburn Tigers

Negyed kettőtől már az Ole Miss-Auburn kezdődik. Ki gondolta volna a szezon elején, hogy az Auburn október végére a konferencia esélyese lehet, ha az Alabama elleni Iron Bowlig nem kap ki. De ne szaladjunk ennyire előre, mert az Ole Misst sem lesz ennyire egyszerű szétkapni, viszont ha olyan futó- és védőjátékkal állnak elő, mint a múlt héten, amikor ízekre szedték az Arkansas-t, akkor nem lesz gond. A Rebelsnek idén amúgy sem erőssége a futás elleni védekezés. 

Ne maradjon le semmiről!

2.00: Florida State Seminoles-Clemson Tigers

Ha nem nézzük az utóbbi hetek játékát, akkor nem kellene félteni a veretlen Clemsont ettől a meccstől, mert az FSU sem olyan félelmetes az idén, mint azt vártuk. Ám a Clemsonnál csak nem akar összeállni a dolog, vagy legalábbis Deshaun Watson egy kicsit árnyéka tavalyi önmagának, sokszor túldobja az elkapóit, és nem is annyira pontos. Baj lehet abból is, hogy a csapat legjobb futója, Wayne Gallman csak most tért vissza fejsérüléséből, és ha neki nem megy, akkor a komplett futójáték lábon van lőve. Sok múlhat Watsonon, ha összehoz néhány nagy játékot az FSU időnként fáziskéséses védelme ellen, akkor meglesz a meccs. 

Hajnal négytől még meg lehet nézni, hogy a gyengélkedő Stanford és Christian McCaffrey mire megy a még gyengébb Arizona ellen, és beindul-e végre a támadójátékuk.