Az egész védelemből hülyét csinált a Steelers, de ez sem volt elég

2016.11.14. 18:02

A Pittsburgh Steelers és a Dallas Cowboys az idei NFL-szezon egyik legfordulatosabb mérkőzését játszotta hétfő hajnalban, ráadásul a pittsburghiek a végén egy zseniális trükközéssel hagyták állva a komplett Cowboys-védelmet, és szereztek touchdownt. 

Az utolsó percbe lépve a hátrányban lévő Steelersnek egyetlen időkérése maradt, és miután megszerezték a first downt, teljesen megetették a Cowboyst. Úgy tűnt, hogy Ben Roethlisberger spike-olni fogja labdát, ez azt jelenti, hogy ilyenkor gyorsan elindítják a játékot, de az irányító azonnal földhöz vágja a labdát, hogy megállítsák az órát, így van idejük rendezni a sorokat.

Amikor megkapta a labdát a centertől, még a falemberei is leálltak, nem is igyekeztek blokkolni, mintha tényleg a spike következne. Ezért a Cowboys-játékosok is csak álldogáltak tétlenül, így nem tudták lereagálni, hogy Roethlisberger egy gyors passzal a pálya szélén álló elkapót, Antonio Brownt hozta játékba. Pedig előtte az irányító többször ki is nézett oldalra. 

Csak a Brownra felálló védő kapcsolt, és igyekezett menni vele, de Brown őt is lefutotta, és könnyen touchdownt szerzett, amivel átvették a vezetést. A Steelersnek mákja volt, hogy a bírók résen voltak, mert 2001-ben már vettek el Peyton Manningtől touchdownt egy hasonló trükknél, akkor nem figyeltek eléggé a bírók. 

Ne maradjon le semmiről!

Szépen csinálták, de 43 másodperc így is maradt az órán, és ez elég volt a Cowboysnak, hogy touchdownt szerezzen,  az újonc futó Ezekiel Elliott TD-jével nyertek 35-30-ra. 

A kamu spike-os szívatást a Green Bay Packers is megcsinálta két évvel ezelőtt a Miami Dolphins ellen. A Packers négypontos hátrányban volt az utolsó fél percben, amikor Aaron Rodgersék állva hagyták a Dolphins-védelmet. 

A támadást egy győztes touchdownnal fejezték be. 

Az igazi klasszikus Dan Marinóé volt, aki még a nyolcvanas években húzta meg  a trükköt egy New York Jets elleni meccsen, az is győzelmet ért nekik.