88 yardos TD-t buktak a legértelmetlenebb szabálytalansággal

2016.11.18. 09:02

Egy teljesen fölösleges szabálytalanság miatt fosztotta meg magát a Carolina Panthers egy nyolcvannyolc yardos visszahordott touchdowntól a New Orleans Saints elleni péntek hajnali meccsen. Igaz, röviddel ezután szereztek egy nem kevésbé látványosat, és a végén nyertek. 

A félidő előtt már tíz ponttal vezettek Cam Newtonék, amikor a Saints faraghatott volna a hátrányából egy 38 yardos mezőnygóllal. A lövésbe viszont sikerült belepiszkálniuk a panthersöknek, így Luke Kuechly ölébe hullott a labda, meg is indult a visszahordással az oldalvonal mellett, és a pályán belül tudott maradni. A többiek eltakarították az útjából a Saints-játékosokat, akik voltak elég gyorsak, hogy a közelébe kerüljenek, úgyhogy Kuechly simán megcsinálta a 88 yardos visszahordást. Csak közben repült egy sárga zászló.

A bírók kiszúrták, hogy a cornerback James Bradberry egy teljesen fölöslegeset szabálytalankodott: hátulról fellökte a Saints-rúgó Wil Lutzot, akinek nem lett volna esélye a visszahordó játékost megállítani. Kuechly dühös volt, de a Panthers így is touchdownnal fejezte be a támadást: Cam Newton 40 yardos passzát kapta el egészen lehetetlen módon Ted Ginn Jr.

A Panthers az utolsó negyedre már 23-3-as előnyt épített fel, aztán viszont sorra jöttek a sérülések, a védelemből három ember kiesett, köztük a kulcsember Luke Kuechly is, akit le kellett szállítani a pályáról. 

Ne maradjon le semmiről!

A Saints így fel tudott zárkózni a negyedik negyedben, és 23-20-ra feljöttek három perccel a vége előtt, viszont a Panthers kihúzta, és megnyerte szezonbeli negyedik meccsét.