Retteghet az NFL: 39 évesen is játszani fog a védőszörny

2017.03.02. 11:10

A Pittsburgh Steelers két évvel hosszabbította meg a védőszörnyeteg, James Harrison szerződését, ami azt jelenti, hogy negyvenéves koráig játszhat az NFL-ben az ember, aki évente több százezer dollárt költ arra, hogy karban tartsa a testét. 

Harrison harmincnyolc évesen bőven hasznos tagja volt a csapatnak, mert az alapszakaszban öt sacket jegyzett, majd a rájátszásban is minden egyes győzelmüknél egyszer földbe döngölte az ellenfél irányítóját.

Harrison 2004-ben verekedte be magát a Steelersbe, és egy bengalsos szezon kivételével végig a pittsburghieknél nyomta, nyert is velük két Super Bowlt, és volt az év védője. 

GettyImages-496297906

Ne maradjon le semmiről!

A múlt szezonban csak egy idősebb nem rúgójátékos volt nála a ligában, a Super Bowl-győztes Patriots 39 éves irányítója, Tom Brady, de ő sokkal kevesebb ütközésben van benne, mint Harrison.

A linebacker az utóbbi években szórakoztatja instagram követőit azzal, hogy valószínűtlen súlyokkal kínozza magát, emellett magasnyomású alvókamrával, akupunktúrás kezelésekkel, köpölyözéssel és rengeteg masszázzsal igyekszik szinten tartani magát, sőt fejleszteni.

A következő idényre már harminckilenc lesz, csak nagyon kevesen bírták ennyi idősen ezen a poszton: a legendás Junior Seau, Bruce Smith valamint Clay Matthews volt még aktív és meghatározó ebben a korban az NFL-ben.