Az FBI vadászta le Tom Brady ellopott Super Bowl-mezét

2017.03.20. 14:06

Megtalálták a Super Bowl-győztes New England Patriots irányítójától, Tom Bradytől ellopott mezt, értesült a Fox Sports, amely úgy tudja, hogy az NFL nyomozóit az FBI segítette ki a február eleje óta tartó hajtóvadászatban. A hírt röviddel a Fox után az NFL is megerősítette.

A különösen fontos sportereklyének számító Brady-mezt a Patriots öltözőjéből vitte el valaki a csapat történelmi Super Bowl-győzelme után. Mint az irányító még aznap elmondta, elment zuhanyozni, de mire visszatért onnan, már nem volt a táskájában az odatett mez.

Ne maradjon le semmiről!

A houstoni rendőrség a texasi állami rendőröket is bevonta a nyomozásba, hogy segítsenek megtalálni az 500 ezer dollár értékre becsült mezt, amit Tom Brady a történelmi, 25 pontos fordítás alatt viselt.

A Fox Sports információi szerint az FBI-nak azért kellett részt vennie a nyomozásban, mert a mezt az Egyesült Államokon kívül találták meg. A tolvaj egy nemzetközileg akkreditált újságíró volt, így juthatott a Patriots öltözőjébe. Mivel a mez értékét fél millió dollárban állapította meg a helyi rendőrség, a tettes nagyon komoly büntetésre számíthat.

Valószínűleg erről van szó, mert a nyomozás során megtalálták Brady két évvel ezelőtti, Seattle Seahawks elleni Super Bowl-győzelem során viselt mezét is. A houstoni rendőrfőnök későbbi tájékoztatása szerint Mexikóban, a helyi hatóságok segítségével történt a razzia.

Nem Brady meze volt az egyetlen, amivel kalamajka volt a Patriotsnál, rövid időre elvesztették azt a labdát is, amivel James White megszerezte a győztes touchdownt, de erről később kiderült, hogy egy Pariots-szertáros volt túl gyors, ő tette el biztos helyre az azóta már a csapat Hírességek Csarnokába került labdát.

A Patriots 28-3-as hátrányból felállva nyert 34-28-ra február elején.