15 éves rekord dőlt az NFL-ben

2017.08.14. 08:41

Rekordnak nagyon jól mutat, de tulajdonképpen nem sokat jelent a Seattle Seahawks hajnali teljesítménye – 48-17-re nyertek a Los Angeles Chargers ellen az előszezon első fordulójának zárómeccsén, ezzel a 2002-ben átalakított előszezoni rendszer indulása óta ők szerezték a legtöbb pontot idegenben felkészülési meccsen. Az eddigi csúcs a New Orleans Saintsé volt, ők 2009-ben nyertek 45-7-re idegenben az Oakland Raiders ellen.

Ebből persze nem szabad túl messzemenő következtetéseket levonni, hiszen mindkét oldalon főleg azok játszottak, akik a keretben maradásért küzdenek, az elég nagy arányú Seahawks-győzelem viszont intő jel lehet a Chargers számára.

Ne maradjon le semmiről!

Főleg úgy, hogy a frissen Los Angelesbe költözött csapat elég erőtlen volt, a Seahawks csereirányítója, Trevone Boykin szinte zavartalanul csinálhatott bármit – 15 passzából 12 volt jó, és bár volt egy eladott labdája, 189 yardot és egy touchdownt passzolt, emellett pedig futott 31 yardot és egy TD-t.

Az igazi meglepetés viszont nem is ő, hanem a Seattle nagyjából 6-7. számú elkapója, Kason Williams volt, aki négy elkapással 119 yardot hozott össze, és ha így folytatja, akár a szezonra is megragadhat a csapat keretében.

A kiütéssel felérő vereség mellett még egy nagy pofont kapott a Chargers vasárnap: az új Las Vegas-i NFL-stadion megépüléséig a Los Angeles Galaxy focicsapat otthonában játszó Chargersre kevesebb néző volt kíváncsi, mint a Galaxyre, szombaton az MLS-csapat meccsén 25667 néző volt, a hajnali NFL-meccsen pedig csak 21054-en, ami még előszezonmeccshez képest is nagyon kevés.

A másik vasárnapi meccsen a Detroit Lions 24-10-re nyert idegenben az Indianapolis Colts ellen.

  • Los Angeles Chargers-Seattle Seahawks 17-48
  • Indianapolis Colts-Detroit Lions 10-24