Ilyen pech nincs: egyszerre szakadt el a térde és tört el a karja

2017.09.26. 16:54

Brutális sérülést szenvedett vasárnap a Philadelphia Eagles futójátékosa, Darren Sproles, aki a New York Giants elleni bajnokin egyszerre törte el a karját és szakította el az egyik térdszalagját. Egy ilyen komoly kettős sérülés minden NFL-játékosnak komoly problémát okozna, hát még egy 34 évesnek, de Sproles hétfői karműtétje után máris a visszatérés lehetőségéről beszélt.

qsnm3ykpa8hxfnandxb3

Sproles még a második negyedben, egy futásnál sérült meg, balra tört ki, megkerülte a támadófalat, de még a játék indulási pontját sem érte el, amikor a Giants-védő Darian Thompson tökéletesen támadta meg, és vitte földre. Sproles elülső keresztszalagja (ACL) valószínűleg akkor szakadt el, amikor esés előtt kicsit megbicsaklott a lába, a keze pedig a földet érésnél törhetett el. A mérkőzésen először hivatalosan a kézsérülést ismerték el, pedig láthatóan elsőre a térdéhez kapott.

Ne maradjon le semmiről!

A 34 éves játékos 2005 óta van az NFL-ben, az első hat szezonját a San Diego Chargersnél töltötte, de egyet kihagyott sérülés miatt, majd három évet a New Orleans Saintsben, a következő négyet az ideivel együtt az Eaglesnél töltötte. Mivel csak 168 centi, nem elsősorban a futásoknál, hanem a passzjátékban számítanak rá, egy időben ő volt a legjobb az elkapásra specializálódott futók között, de emellett visszahordásokban is kiváló volt. Karrierje során eddig 30 elkapott, 22 futott és 9 visszahordott touchdownt szerzett.

Idén már biztosan nem játszhat, ha 35 évesen visszatérne 2018-ban, az kisebb csoda lenne.