Hülyének nézték, de ő csinált hülyét mindenkiből

2017.12.05. 16:25

Két dolog van, amit nagyon nem tanácsos a pályán csinálni amerikaifocistaként: elejteni a labdát fél méterre a gólvonaltól, illetve a rossz irányba futni. Vasárnap a Chicago Bears újonca, Tarik Cohen az utóbbival rémisztgette saját szurkolóit – és a kommentátorokat –, de a végén még is ő jött ki jól a dologból, olyannyira, hogy 61 yardos visszahordásával hülyét csinált a komplett San Francisco 49ersből.

bw.gif

Persze a szurkolók joggal szívták a fogukat, amikor azt látták, hogy a labdát a Chicago 40 yardjánál megfogó Cohen több mint 15 yardot veszítve egészen a 25 yardon belülre fordult vissza a 49ers-játékosok elől menekülve. Ott úgy is tűnt, hogy vert helyzetben van, de egy jó irányváltásnak és egy tökéletesen időzített blokknak köszönhetően megnyílt előtte az út, így végül 61 yardos touchdownt szerzett.

A nem túl nagy termetű, csak 168 centis újonc ezzel nem akármilyen szériát hozott össze 13 hét alatt: van már futott, elkapott, passzolt és visszahordott touchdownja is az NFL-ben. Ilyenre korábban csak 22-en voltak képesek, de ami ennél is beszédesebb adat:

az elmúlt 40 évben senki nem csinált Cohenhez hasonló mesternégyest.

Az utolsó újonc, aki képes volt hasonlóra, 1965-ben Gale Sayers volt, aki szintén a Chicago Bearsben játszott, és bekerült a Hírességek Csarnokába is.

Ne maradjon le semmiről!

Jól látható módon Cohen elég sokoldalú fegyver a Bears támadói számára is, de ha csak hasonló visszahordásokkal villan, akkor is remek példakép útját követheti, hiszen a korábbi Bears-visszahordó Devin Hester tartja a mai napig az NFL-rekordot 20 visszahordott touchdownnal.

Cohen kirúgások és puntok utáni átlagos visszahordott yardokban is a top 10-ben van az NFL-ben, és még van négy fordulója, hogy tovább javuljon.

Mindez azok után, hogy a 2017-es drafton a negyedi körben választották ki, ráadásul apró termete miatt állandóan kritizálják, nem is rossz.