Itt az újabb átigazolási bomba: irányítót szerzett az Indy

wentz
2021.02.18. 18:11
Ligaközeli bennfentes források egyöntetűen megerősítik, hogy az NFL-ben szereplő Philadelphia Eagles és az Indianapolis Colts megegyezett egymással Carson Wentz elcseréléséről.

A Csikók Andrew Luck sokkoló visszavonulása óta keresik a megoldást irányítóposzton, ez Jacoby Brissettnél nem sikerült, tavaly a korábbi Chargers-ikon Philip Rivers megkaparintásával valamelyest rendeződött a helyzet, de hiába jutott playoffba a gárda, ott a Billstől rögvest ki is kapott.

Rivers visszavonulása után ismét nyílttá vált a kérdés, az Indianapolis bepróbálkozott Matthew Stafford kapcsán a Detroitnál, de a Lions végül Los Angelesbe cserélte távozni vágyó passzmesterét.

A napokban felerősödtek a Carson Wentz érkezésével kapcsolatos pletykák, mára pedig bizonyossá vált, hogy a 28 éves játékos lesz az új idényben a Colts irányítója.

Wentzet az Eagles 2016-ban nagy reményekkel választotta ki az 1/2-es cédulával, épp a Colts mostani trénerével, Frank Reich támadó koordinátorral dolgozhatott együtt első két évében – a remek második szezonjában a Pro Bowlra is meghívták, illetve bekerült az év második számú álomcsapatába, nem mellesleg a philadelphiaiak végül bajnokok lettek. Igaz, már Nick Foles irányításával, merthogy Wentz megsérült...

A 2018-as idényt sem tudta végig játszani, a 2019-esben az alapszakaszt igen, de a rájátszásban a Seahawks ellen az első negyedben megsérült, és nem tudta folytatni a játékot. A legutóbbi idényben az első 12 meccsből csak hármat nyert meg együttese, az idény végén Jalen Hurtsre cserélték le.

Karrierje során eddig 113 TD-passzt dobott, 50 interception mellett, de a legutóbbi kiírásban borzalmasan sok hibával és pocsék irányítómutatóval játszott, így nagyon erőteljes javulásra van szüksége ahhoz, hogy visszatérjen korábbi jó formájához.

A Colts egy idei 3., és egy jövő évi 2. körös választási jogot ad az Eaglesnek Wentzért, ez utóbbi még 1. körös is lehet, ha teljesülnek a cserében foglalt feltételek.

Borítókép: Christian Petersen / Getty Images Hungary