Itt a vége, Tom Brady visszavonul

2022.01.29. 21:09 Módosítva: 2022.01.29. 21:13
Az ESPN-nél dolgozó Adam Schefter és Jeff Darlington értesülései szerint visszavonul minden idők egyik legjobb amerikaifutball-játékosa, Tom Brady.

A 44 éves irányítóról először a múlt héten röppentek fel olyan pletykák, hogy a szezon végén befejezheti, holott a 2021-es idény előtt még arról beszélt, hogy 2022-ben is szeretne még játszani. Aztán csapata, a címvédő Tampa Bay Buccaneers múlt vasárnap drámai körülmények kikapott a Los Angeles Ramstől az NFC főcsoport-elődöntőjében, és nagyon úgy néz ki, hogy Bradyt akkor láthattuk utoljára az NFL-ben.

Minden idők egyik, ha nem a legjobb játékosa páratlanul sikeres karriert zár le: 22 szezon alatt 7 Super Bowlt nyert, amivel rekorder, ráadásul egy franchise-nak sincs annyi SB-győzelme, mint neki. 

Az NFL történelemkönyvét gyakorilatilag kisajátította, alig van olyan csúcs, amit nem ő tart.

Többek között övé a legtöbb győztes meccs, a legtöbb pontos passz, a legtöbb TD-passz és a legtöbb passzolt yard is, mind az alapszakaszban, mind a playoffban. Nála több fordítást senki sem vitt véghez, ezek közül a legemlékezetesebb, amikor 2017. február 5-én az Atlanta Falcons ellen játszott Super Bowlt 28–3-as hátrányból nyerte meg a New England Patriotsszel.

A massachusettsi együttest aztán 2020 tavaszán elhagyta, és a Tampa Bay Buccaneershez igazolt, amellyel rögtön első évében bajnok lett. Fantasztikus pályafutásáról itt írtunk bővebben.

Brady többször is kijelentette, hogy nem szeretne országos hakniba átcsapó búcsúszezont. Különböző források szerint a Rams ellen is úgy jött le a pályáról, hogy valószínűleg az volt az utolsó mérkőzése.

Frissítés:

Miközben már az NFL hivatalos oldala, egykori és jelenlegi csapattársak, ellenfelek, valamint gyakorlatilag a fél világ elbúcsúztatta Tom Bradyt, az irányító állítólag felhívta telefonon Jason Lichtet, a Tampa Bay általános igazgatóját, és azt mondta neki, hogy még nem döntött a jövőjéről...