Ötvenkét versenyzővel jönnek az amerikaiak az atlétikai vb-re

2004.03.03. 15:59
Az amerikai és a kubai szövetség is véglegesítette csapatát a péntektől vasárnapig sorra kerülő budapesti fedettpályás atlétikai világbajnokságra.
Az Egyesült Államokban a hétvégi bostoni nemzeti bajnokság eredményei alapján döntöttek a csapat összeállításáról: 52 versenyzővel érkezik az együttes a vb-re. A kemény, ám jól átlátható válogatási szisztéma ellenére - számonként a bajnokság első két helyezettje utazhat - több helyen módosult a válogatott összetétele. Így például férfi 60 m-en a Bostonban második John Capel helyett a harmadik Mickey Grimes áll rajthoz a Budapest Sportarénában.

Az amerikaiak két legnagyobb sztárja a duplázásra készülő sprinter, az olimpiai és világbajnok Gail Devers (60 m, 60 m gát) és a már szintén minden lehetséges címet begyűjtött gátas, Allen Johnson.

A kubai csapat legjobban csengő neve az olimpiai és többszörös vb-győztes Ivan Pedroso, aki 1993-tól 2001-ig sorozatban ötször lett világbajnok távolugrásban tető alatt. A szigetország ezúttal a 110 m gát 2000-es ötkarikás győztese, Anier Garcia nélkül vesz részt a viadalon, ám gáton nélküle is van reménye Kubának egy éremre Yuniel Hernandez és Yoel Hernandez révén. Szintén dobogóra állhat a párizsi szabadtéri vb ezüstérmese, Yoandri Betanzos hármasugrásban.