Szabina
5 °C
11 °C

Magyarok nélkül a zárónap döntői

2004.03.07. 18:21
Nem sikerült döntőbe jutnia a magyar férfi 4x400 m-es váltónak, ezzel biztossá vált, hogy hazai versenyző nélkül zajlanak majd a 10. fedettpályás atlétikai világbajnokság záró napjának döntői, a Budapest Sportarénában.
A Csesznegi Dávid, Szabó László, Dezső Ákos, Szeglet Zsolt összetételű magyar csapat a második futamban szerepelt, többek között a mindig nagyon erős jamaicai négyessel együtt.

A magyar staféta első embere, Csesznegi az egyes pályáról rajtolva is jól tartotta magát, és, igaz, csak utolsóként, de szorosan a vetélytársak mögött adta át a botot Szabó Lászlónak, akinek azonban nem sikerült tartania a többiek iramát. A harmadik ember, Dezső Ákos nem volt képes közelebb kerülni az ellenfelekhez, így a szombaton egyéniben elődöntőt futott Szeglet Zsolt hatalmas hátránnyal indult neki az utolsó 400 m-nek, amit nem tudott ledolgozni, s utolsóként ért célba. A magyar négyes 3:12.20 perces időt produkált.

A fináléba az amerikai csapat került be a legjobb idővel (3:07.58 p), amely Oroszországgal, Jamaicával, Bahamával, Írországgal és Svájccal küzd majd meg az aranyéremért.

Női 4x400 m-en meglepetésre sem az Egyesült Államok, sem Nagy-Britannia stafétája nem tudta kivívni a döntőbe kerülést. A legjobb idővel (3:31.25 p) a fehérorosz négyes jutott a fináléba, ahol még a nagy esélyes orosz váltó, valamint a jamaicai, a lengyel, a román és a görög csapat lesz érdekelt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!