Mária
-6 °C
2 °C

Orosz aranyérem és világcsúcs a női 4x400-as döntőben

2004.03.07. 19:06
Az orosz női 4x400 méteres váltó világcsúccsal győzött a 10. fedettpályás atlétikai világbajnokságon, a Budapest Sportarénában. Női 3000 méteren meglepetésre csak második helyen végzett a világranglista-vezető Berhane Adere. Az aranyérmet honfitársa, Meseret Defar szerezte meg az etióp klasszis előtt.
A Krasznomovec, Kotjarova, Levina, Nazarova összetételű staféta végig nagy fölénnyel vezette a viadalt, s 3:23.88 p-es, szenzációs idővel értek célba. A 400 m-en is győztes Nazarova vezérelte csapat 47 századdal döntötte meg a szintén az orosz váltó tartotta, 3:24.25 p-ces, ötéves rekordot. Az oroszok mögött beérkező országok is kitettek magukért, hiszen a fehéroroszok, a románok és a lengyelek is országos csúcsot futottak.

A sokáig mérsékelt iramú 3000 m-es fináléban az utolsó körben élénkült meg igazán a tempó. Ekkor a két etióp állt az élre, s rendkívül kiélezett finisben - borítva a papírformát - Defar bizonyult jobbnak.

Férfi 1500 m-en még kiélezettebb küzdelemben dőlt el az elsőség sorsa: a kenyai Paul Korir mindössze három századdal, tulajdonképpen mellbedobással verte az ukrán Ivan Heskót.

Férfi súlylökésben nem történt meglepetés, a világ idei legjobb eredményével rendelkező amerikai Christian Cantwell biztosan győzött honfitársa, Reese Hoffa előtt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.