Tizenkét ország atlétái a Schulek-emlékversenyen

2014.06.11. 13:52

Szombaton és vasárnap három versenyt rendez a Budapesti Atlétikai Szövetség az Ikarus BSE pályán, ahol a hétvége csúcseseményét a Budapest Open-Schulek Ágoston Emlékverseny jelenti.

A vasárnapi nemzetközi viadalon - amely idén először vette fel a 2011-ben elhunyt sportvezető, volt MASZ-elnök nevét - 12 ország atlétái állnak majd rajthoz. Kiemelkedő számnak ígérkezik a férfi 110 méteres gátfutás, melyben Baji Balázsnak és Kiss Dánielnek többek között a brit Alex Al Ameen lesz az ellenfele, aki 13.54 másodperces egyéni csúccsal rendelkezik.

A szervezők tájékoztatása szerint a női súlylökésben, a férfi és női kalapácsvetésben is izgalmas versenyek várhatók.

Egy nappal a Budapest Opent megelőzően előbb a Négy Főváros Viadalára kerül sor, melynek keretében Budapest, Ljubljana, Pozsony és Zágráb 17 éven aluli válogatottjai mérik össze tudásukat. Azt követően, délután rendezik meg a Budapest-bajnokságot.

A Budapest-bajnokság és a Budapest Open több száma is része a magyar szövetség Szuper Liga sorozatának, melynek első négy-négy helyezettjei pénzdíjazásban részesülnek. A két nap során összesen több mint négymillió forintot osztanak szét.