Kim Collins is fut Székesfehérváron

2014.06.24. 11:17

Kim Collins, a férfi 100 méter korábbi világbajnoka is indul a július 8-án, Székesfehérváron sorra kerülő Gyulai István Memorial-Atlétikai Magyar Nagydíjon.

A szervezők keddi tájékoztatása szerint a klasszikus sprintszám tavalyi győztese idén sincs rossz formában, 10.11 másodperc a legjobbja ebben a szezonban, így jó futás várható tőle közel két hét múlva is. A 38 éves Collins 2003-ban nyerte meg a vb-t, de 2011-ben is bronzérmes tudott lenni.

A dobószámokban szintén neves indulók szereplését jelentették be a szervezők. Férfi kalapácsvetésben az olimpiai bajnok Pars Krisztiánnak többek között a világbajnoki címvédő lengyel Pawel Fajdekkel és a tavalyi vb-n mögöttük harmadik cseh Lukas Melichhel is meg kell majd küzdenie.

A nők hasonló számában Orbán Éva és a német világcsúcstartó, Betty Heidler szereplése már eddig is biztos volt. Hozzájuk csatlakozik - mások mellett - az Európa-bajnoki címvédő, korábbi világrekorder lengyel Anita Wlodarczyk, az Eb-második szlovák Martina Hrasnova, a világbajnoki negyedik német Kathrin Klaas és a téli dobó Európa Kupa győztese, a lengyel Joanna Fiodorow is.

Férfi diszkoszvetésben Kővágó Zoltán, Gerd Kanter és a junior Európa-bajnok Szikszai Róbert mellett a világbajnoki ötödik dél-afrikai Victor Hogan, a vb-hatodik lengyel Robert Urbanek, valamint az ausztrál Benn Harradine is dobókörbe lép majd Székesfehérváron.

Az már korábban kiderült, hogy a versenyen Carmelita Jeter világbajnok sprinter, illetve Ivan Uhov olimpiai bajnok magasugró is indul, csakúgy mint a 110 gát amerikai vb-győztese és olimpiai másodikja, Jason Richardsson.