Ez lenne a csúcs: börtön meztépésért

2014.08.05. 11:31

Robert Harting a sporttörténelem egyik legsikeresebb diszkoszvetője, már három világbajnokságot és egy olimpiát nyert. A szurkolók nemcsak ezért szeretik, hanem a nagy győzelmei után bemutatott ünneplései miatt is, aminek rendszerint része, hogy látványosan széttépi a mezét. A német atlétát most emiatt perelték be.

Harting így ünnepelte olimpiai aranyát

Harting ellen az a vád, hogy mivel mezén ott volt Németország címere, a széttépésvel megbecstelenítette az egyik állami jelképet. Legalább pénzbüntetést kéne fizetnie, de akár három év börtönre is ítélhetik.

Egyelőre nem tudni, hogy ki nem akar a diszkoszvető sikereinek örülni, de a rosszindulatú pereskedésen Harting is kiakadt. „Ez az egész nonszenz, és valahol tipikusan német. Amikor valaki sikeres, akkor jön egy másik ember, akinek ez nem tetszik, és keres valamit, amibe bele tud kötni. Sokkolt, hogy valaki ilyen képtelen ötlettel állt elő."

A zürichi atlétikai Európa-bajnokság jövő hét kedden kezdődik. Harting azt állítja, hogy felkészülését nem befolyásolta a pereskedés, és jó eséllyel megvédheti címét.